Κροκέτες κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Κροκέτες κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Μια συνταγή για υπέροχες κροκέτες κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού. Νοστιμότατο γεύμα ή δείπνο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Ένα πιάτο που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα, ή φρέσκο κόλιανδρο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 90 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το πανάρισμα:
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% (Total)
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. 
  2. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το κιμά, το μαϊντανό ή τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Λαδώνετε ελαφρώς τα χέρια σας, πλάθετε 16 κεφτεδάκια, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο, για να σφίξουν, για 20 λ.
  3. Για το πανάρισμα: Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, σε ένα άλλο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με το ελαιόλαδο και σε ένα τρίτο βαθύ πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά. Περνάτε σταδιακά, ένα τη φορά, τα κεφτεδάκια πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, φροντίζοντας σε κάθε στάδιο να καλύπτονται καλά από τα υλικά. 
  4. Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο περίπου 3 εκ. από το πάτο της κατσαρόλας και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζετε τις κοτοκροκέτες, σε δόσεις, για 3 λ περίπου. Βγάζετε μια κροκέτα, τη κόβετε στη μέση και αν ο κιμάς έχει ψηθεί μέχρι μέσα και έχει αποκτήσει άσπρο χρώμα οι κροκέτες είναι έτοιμες. Αν έχει ροζέ χρώμα τότε τις τηγανίζετε 1 λ ακόμα.
  5. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίξουν καλά και μετά τις τοποθετείτε σε μπολ σερβιρίσματος. Τις περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού ή τις σερβίρετε σκέτες και τις συνοδεύετε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Συνοδεύστε τες με πατάτες τηγανιτές ή πατάτες φούρνου. 

تشيكن-كروكيت

total.ourwork.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κροκέτες κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.