Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά. Μια άλλη εκδοχή του κλασικού μπακαλιάρου. Μια συνταγή για αφράτες και πολύ πολύ νόστιμες κροκέτες με παστό μπακαλιάρο σερβιρισμένο με σκορδαλιά.

Υλικά συνταγής

  • Για τις κροκέτες:
  • 500 γρ. μπακαλιάρο παστό
  • 1 φλ. τσαγιού μπεσαμέλ σφιχτή [βλέπε συνταγή εδώ]
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • Για το πανάρισμα:
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • αλεύρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • Για τη σκορδαλιά:
  • 300 γρ. πατάτες βρασμένες ξεφλουδισμένες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μπακαλιάρο: Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζετε σε μπολ με μπόλικο νερό να τον σκεπάζει. Τον αφήνετε να ξαλμυρίσει για 24-30 ώρες, αλλάζοντας 4-5 φορές το νερό σε αυτό το διάστημα. Τον στραγγίζετε και τον “ξεψαχνίζετε” με τα χέρια ή τον ψιλοκόβετε σε μεγάλο μπολ.
  2. Για τις κροκέτες: Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αυγών και τους βάζετε στο μπολ με το ψάρι. Προσθέτετε τη μπεσαμέλ και το μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν. Άν το μείγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέτετε τη φρυγανιά και ανακατεύετε.
  3. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μείγμα και το αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Μετά πλάθετε κροκέτες σε σχήμα κυλινδρικό. 
  4. Για το πανάρισμα: Βάζετε σε ένα μπολ αλεύρι, σε δεύτερο μπολ το αυγό χτυπημένο και σε τρίτο μπολ τη τριμμένη φρυγανιά. Αλευρώνετε πρώτα τις κροκέτες, μετά τις περνάτε από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά.
  5. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε τηγάνι ή φρυτέζα και μόλις κάψει τηγανίζετε τις κροκέτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  6. Για τη σκορδαλιά: Σε ένα μπολ βάζετε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνετε σε ξύλινο γουδί. Προσθέτετε το αλάτι και το σκόρδο και τα δουλεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε εναλλάξ το λάδι με το ξίδι και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  7. Σερβίρετε τις κροκέτες μπακαλιάρου ζεστές, συνοδεύοντας με λίγη σκορδαλιά πατάτας.

 

Πηγή/photo:  http://www.olivemagazine.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.