Κριθαράκι με ντοματίνια και φέτα
Κριθαράκι με ντοματίνια, παρμεζάνα, σκόρδο, λεμόνι και φέτα, πασπαλισμένο με μαϊντανό. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα νόστιμο, ελαφρύ ορεκτικό με τα ψητά σας κρέατα, πουλερικά και ψάρια.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, βάζετε το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις κοχλάσει προσθέτετε το κριθαράκι, ανακατεύετε, σκεπάζετε το σκεύος σας και το βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας [συνήθως 10 λ είναι αρκετό]. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου ή νερό.
- Όταν βράσει το κριθαράκι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 5 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι ντομάτες.
- Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τη τριμμένη παρμεζάνα, τη φέτα και το μαϊντανό. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν και σερβίρετε.
16/12/2015
Sintayes.gr,