Κριτσίνια με μπέικον και τυρί

Κριτσίνια με μπέικον και τυρί

Πεντανόστιμα τραγανά κριτσίνια με μπέικον και τυρί. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα νόστιμο αλμυρό σνακ για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 20 φέτες μπέικον [*]
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις φέτες του μπέικον κατά μήκος στη μέση. Τις σοτάρετε σε δόσεις, σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, για 2-3 λ ή μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και αρχίσουν να γίνονται τραγανές. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  2. Τοποθετείτε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το ανοίγετε με χοντρό πλάστη μέχρι να γίνει πιο λεπτό. Στη συνέχεια το κόβετε οριζόντια στη μέση και μετά σε κάθετες στενές λωρίδες.
  3. Απλώνετε σε κάθε λωρίδα 1 φετούλα μπέικον και πασπαλίζετε από πάνω λίγη παρμεζάνα. Στρίβετε τα μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε (το ένα δίπλα στο άλλο) στο μεγάλο ταψί του φούρνου σας, στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε την ίδια διαδακασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  4. Όταν τοποθετείσετε όλα τα κριτσίνια σας στο ταψί, τα αλείφετε ένα ένα με πινέλο με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) με λίγο σουσάμι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο στον αέρα, για 10 λ ή μέχρι να γίνουν τραγανά και ροδοκοκκινίσουν.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο αλλαντικό αρεσκείας σας όμως ζαμπόν, γαλοπούλα κ.λ.π.

αυτη

Φωτογραφίες από:2blissofbaking.com & www.lakeland.co.uk



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κριτσίνια με μπέικον και τυρί