Κρέπες με σπανάκι και τυριά

Κρέπες με σπανάκι και τυριά

Κρέπες. Υπέροχο φαγητό για ορεκτικό ή και για κυρίως πιάτο για όλη την οικογένεια και για τους καλεσμένους σας σε γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις για μπουφέ ή τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για βασικές κρέπες [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
  • 1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μανιτάρια [προαιρετικά]
  • 1 1/2 κ.σ. corn flower
  • 1 1/2 φλυτζάνια τυριά κίτρινα τριμμένα [κατά προτίμηση και γραβιέρα]
  • 1 φλυτζάνι τυρί άσπρο [μισό φιλαδέλφια, μισό φέτα]
  • 3 κουταλιές βούτυρο [βιτάμ]
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνουμε τις κρέπες [βλέπε την εκτέλεστη πιο πάνω στην ίδια κάρτα με τα υλικά].
  2. Ζεματίζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε στις 3 κουταλιές βούτυρο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, σβήνουμε με το μισό λεμόνι, προσθέτουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και το βράζουμε για 15-20΄ σε μέτρια θερμοκρασία. Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο.
  3. Μόλις βράσει ρίχνουμε το κορν φλάουερ,  τα τυριά και τη μισή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
  4. Παίρνουμε μία μία τις κρέπες μας βάζουμε 2-3 κ.σ. μείγματος σε κάθε κρέπα, τυλίγουμε σφιχτό ρολό και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο μακρόστενο πυρέξ τη μία δίπλα στην άλλη.
  5. Προσθέτουμε από πάνω την άλλη μισή κρέμα γάλακτος , συμπληρώνουμε με γάλα, λίγο ακόμα μαργαρίνη και ανακινούμε το πυρέξ για να πάει και από τη κάτω μεριά [για καλύτερο αποτέλεσμα βάλτε λίγο γάλα στο πυρέξ πριν τοποθετήσετε τις κρέπες].
  6. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμένο πιπέρι  και τις σερβίρετε ζεστές.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρέπες με σπανάκι και τυριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.