Κρέπες με μήλα και sauce πορτοκάλι

Κρέπες με μήλα και sauce πορτοκάλι

Κρέπες γλυκές με μήλα και sauce πορτοκάλι. Μια συνταγή για γλυκές και νόστιμες κρέπες με τη γλύκα του μήλου και τη χαρακτηριστική δροσερή γεύση της σάλτσας του πορτοκαλιού…

Υλικά συνταγής

Για τις κρέπες:

  • Βλέπε υλικά και εκτέλεση [εδώ]

Για τη γέμιση:

  • 4 μήλα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Για τη sauce πορτοκάλι:

  • 3 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού νισεστέ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κρέπες:Φτιάξτε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
  2. Γέμιση:Κόβετε τα μήλα σε κυβάκια ή λεπτές φέτες. Σωτάρετε στο βούτυρο με τη ζάχαρη για 10′ περίπου μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους, ανακατεύοντας συνεχώς. Mόλις πήξει το μείγμα, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κανέλα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  3. Sauce:Σε ένα κατσαρολάκι καίτε τη ζάχαρη, ρίχνοντάς την σταδιακά, κουταλιά-κουταλιά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας να μη κολήσει, μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτετε τους χυμούς και αφήνετε να πάρει μια βράση. Aραιώνετε το νισεστέ σε 4-5 κουταλιές νερό και το ρίχνετε στη sauce για να δέσει.
  4. Γεμίζετε τις κρέπες με την κρέμα, διπλώνετε και περιχύνετε με τη sauce. Γαρνίρετε προαιρετικά με σαντιγί.

Apple Crepes 043



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρέπες με μήλα και sauce πορτοκάλι