Κρέπες με μους φράουλας

Κρέπες με μους φράουλας

Γλυκές κρέπες με υπέροχη μους μυρωδάτης φρέσκιας φράουλας για μια πανδαισία γεύσεων. Απολαύστε τες σκέτες, γαρνιρισμένες με επιπλέον φράουλες σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας …

Υλικά συνταγής

  • Για τις κρέπες:
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια 
  • βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου για το τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 250 γρ. φράουλες
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη και τριμμένη σοκολάτα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις κρέπες: Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τις κρέπες [εκτός από το βιτάμ] και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  20 εκατοστών βάζετε μια κουταλιά βιτάμ να κάψει. Μόλις κάψει πολύ καλά, παίρνετε ένα φλιντζανάκι του καφέ και γεμίζετε με το χυλό σας  [όχι μέχρι επάνω]  το φλυτζανάκι σας.Το ρίχνετε στο καυτό βούτυρο και μετακινείτε το χυλό με το τηγάνι σας,  κάνοντας κυκλικές κινήσεις, με τρόπο ώστε να πάει παντού ο χυλός.
  3. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τηγανίζετε μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί από τη κάτω πλευρά 2′-3′ περίπου- και μετά με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας το γυρίζετε να τηγανιστεί και από την άλλη. Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη σε μεγάλο πιάτο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. 
  4. Για τη γέμιση: Πλένετε καλά τις φράουλες. Παίρνετε τα 50 γρ. φράουλες και τις κόβετε στα τέσσερα.  Πολτοποιείτε τα υπόλοιπα 200 γρ. φράουλας μαζί με τη ζάχαρη στο multi. 
  5. Χτυπάτε σε μπολ, με το μίξερ χειρός, το φρέσκο τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε το πολτό φράουλας. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τις κομμένες στα 4 φράουλες και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μείγμα και το αφήνετε για 40-50 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει η μους.
  6. Γεμίζετε τις κρέπες με τη μους, τις τυλίγετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τριμμένη στο πολύ λεπτό μέρος του τρίφτη σοκολάτα κουβερτούρα ή με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας. Σερβίρετε γαρνίροντας με επιπλέον φρέσκες φράουλες.

Σημείωση: Μην απογοητευτείτε αν η πρώτη κρέπα δεν σας βγει καλή. Συμβαίνει συχνά. Θα συνηθίσετε τη διαδικασία και θα σας είναι πανεύκολο.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρέπες με μους φράουλας