Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και τυρί

Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και τυρί

Μια φανταστική συνταγή για τους λάτρεις της κρέπας και των μανιταριών. Μια συνταγή που θα απολαύσετε με την οικογένειά σας και θα γίνει ανάρπαστη από τους καλεσμένους σας, που θα γλείφουν τα δάκτυλά τους, στα τραπέζια σας . Μπορείτε να το σερβίρετε ως κυρίως γεύμα ή πρώτο ως ορεκτικό. Όπως και αν το σερβίρετε θα το λατρέψετε…

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για βασικές κρέπες (βλέπε υλικά συνταγής εδώ)
  • 2×200 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά (400 ml σύνολο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 (400 γρ.) κουτί (κονσέρβα) μανιτάρια σε φέτες
  • 3-4 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μέτρια κομματάκια
  • 1 κ.σ. corn flower
  • 3 – 3½φλ. τσαγιού τυριά κίτρινα τριμμένα (Σαν Μιχάλης -γραβιέρα-ένταμ-γκούντα)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 λεμονιού το χυμό
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις κρέπες: Μπορείτε να τις φτιάξετε και από τη προηγούμενη ημέρα και τις έχετε διατηρήσει στο ψυγείο σας. [βλέπε συνταγή εδώ].
  2. Για τη γέμιση: Σοτάρετε στις 2 κ.σ. καυτό βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το χυμό 1/2 λεμονιού, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1/2 φλ. νερό και το βράζετε για 10-15 λ σε μέτρια θερμοκρασία να μαλακώσουν τα μανιτάρια και σωθούν τα πολλά υγρά του.
  3. Μόλις βράσουν ρίχνετε το κορν φλάουερ, το ζαμπόν, τα τυριά και 100 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και λιώσουν καλά τα τυριά.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (ή στους 170 βαθμούς στον αέρα). Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο πυρέξ 25 χ 35 εκ. περίπου και ρίχνετε στη βάση του 100 ml κρέμα γάλακτος 1/3 φλ. τσαγιού γάλα.
  5. Βάζετε 2 κ.σ. περίπου μείγματος στην άκρη κάθε κρέπας, τις τυλίγετε σε σφιχτό ρολό και τις τοποθετείτε στο πυρέξ τη μία σφιχτά δίπλα στην άλλη. Περιχύνετε από πάνω τα 200 ml κρέμα γάλακτος και 1/3 φλ. γάλα και τις πασπαλίζετε με μπόλικο μοσχοκάρυδο.
  6. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου. Τα τελευταία 10 λ ψησίματος αφαιρείε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα οι κρέπες μας. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να “σταθούν” για 15 λ περίπου και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και τυρί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.