Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και τυρί

Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και τυρί

Μια φανταστική συνταγή για τους λάτρεις της κρέπας και των μανιταριών. Μια συνταγή που θα απολαύσετε με την οικογένειά σας και θα γίνει ανάρπαστη από τους καλεσμένους σας, που θα γλείφουν τα δάκτυλά τους, στα τραπέζια σας . Μπορείτε να το σερβίρετε ως κυρίως γεύμα ή πρώτο ως ορεκτικό. Όπως και αν το σερβίρετε θα το λατρέψετε…

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για βασικές κρέπες [βλέπε υλικά συνταγής εδώ]
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 3-4 φέτες ζαμπόν χονδροκομμένες
  • 1 κ.σ. corn flower
  • 3 φλ. τσαγιού τυριά κίτρινα τριμμένα (Σαν Μιχάλης -γραβιέρα-ενταμ-γκούντα)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 λεμονιού το χυμό
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις κρέπες: Μπορείτε να τις φτιάξετε και από τη προηγούμενη ημέρα και τις έχετε διατηρήσει στο ψυγείο σας. [βλέπε συνταγή εδώ].
  2. Για τη γέμιση: Σοτάρουμε στις 2 κ.σ. καυτό βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, σβήνουμε με το χυμό 1/2 λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και το βράζουμε για 10-15 λ σε μέτρια θερμοκρασία να μαλακώσουν τα μανιτάρια και σωθούν τα υγρά του.
  3. Μόλις βράσει ρίχνουμε το κορν φλάουερ, το ζαμπόν, τα τυριά και τη μισή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και το αφήνουμε να λιώσουν τα τυριά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (ή στους 170 βαθμούς στον αέρα). Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ 25 χ 35 εκ. περίπου και ρίχνουμε μέσα 1/3 φλ. τσαγιού γάλα.
  5. Βάζουμε 2-3 κ.σ. μείγματος στην άκρη κάθε κρέπας, τυλίγουμε σφιχτό ρολό και τις τοποθετούμε στο πυρέξ τη μία σφιχτά δίπλα στην άλλη.
  6. Περιχύνουμε από πάνω την άλλη μισή κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με μπόλικο μοσχοκάρυδο, σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου. Τα τελευταία 10 λ ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα οι κρέπες μας. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να “σταθούν” για 15 λ περίπου και σερβίρουμε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και τυρί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.