Κρεπ Σουζέτ οι υπέροχες γλυκές Γαλλικές κρέπες

Κρεπ Σουζέτ οι υπέροχες γλυκές Γαλλικές κρέπες

Κρεπ Σουζέτ (Crêpes Suzette) οι υπέροχες, περίφημες, σιροπιαστές γαλλικές κρέπες που έγιναν διάσημες σε όλο το κόσμο για την φανταστική γεύση τους. Μια συνταγή για να φτιάξετε και εσείς αυτές τις τέλειες σιροπιαστές κρέπες με άρωμα πορτοκαλιού και να τις απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για τις κρέπες
  • 1 φλ. τσαγιού (130 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1¼ φλ. τσαγιού (300 ml) γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο, λιωμένο, κρύο
  • 1 κ.σ. (14 γρ.) μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. (30 ml) λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. (15 ml) κονιάκ
  • 1/2 κ.γ. (4 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σιρόπι πορτοκαλιού
  • 1 φλ. τσαγιού (250 ml) φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό
  • 1/3 φλ. τσαγιού (40 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 10 κ.σ. (150 γρ.) βούτυρο
  • 1/3 φλ. τσαγιού (80 ml) λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις κρέπες: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με το αλάτι και μετά κάνετε μια τρύπα στη μέση, δημιουργώντας ένα μικρό “πηγάδι”. Ρίχνετε μέσα στο κενό το αυγό και με μια ξύλινη κουτάλα αρχίζετε σιγά σιγά να “παίρνετε” αλεύρι από τις άκρες και να τα αναμιγνύετε. Μετά προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύετε καλά. Ιδανικά αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λ στο ψυγείο.
  2. Βάζετε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αλείφετε την βάση του με λάδι. Ρίχνετε 3 κ.σ. από το μείγμα και κουνάτε, έτσι ώστε να απλωθεί και να δημιουργηθεί ένας κύκλος.
  3. Μετά από 10 δευτερόλεπτα γυρνάτε την κρέπα και την ψήνετε για ακόμα 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, διπλώνετε κάθε κρέπα στη μέση και πάλι στη μέση, φτιάχνοντας ένα σχήμα σαν τρίγωνο.
  4. Για το σιρόπι πορτοκαλιού: Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να έρθουν σε βρασμό. Μετά χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και το αφήνετε να βράσει για 10-15 λ ή μέχρι να έχετε ένα ελαφρώς πηχτό σιρόπι.
  5. Για τη σύνδεση: Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι φτιάχνετε με τις κρέπες ένα κύκλο, έχοντας τις γωνίες τους να κοιτάνε προς το κέντρο και σκεπάζοντας λίγο η μια την άλλη (δείτε τη φωτογραφία). Τις περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και τις τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λ.
  6. Στο τηγάνι που φτιάξατε το σιρόπι, ζεσταίνετε πολύ λίγο το λικέρ, το ρίχνετε πάνω από τις ζεστές κρέπες και με προσοχή ακουμπάτε μια φλόγα πάνω τους, ώστε να κάψετε την επιφάνειά τους. Φροντίζετε να ΜΗΝ ζεσταθεί πολύ το λικέρ, για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ. Τις σερβίρετε ζεστές.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρεπ Σουζέτ οι υπέροχες γλυκές Γαλλικές κρέπες