Κρεμώδες σουφλέ ζυμαρικών με ζαμπόν

Κρεμώδες σουφλέ ζυμαρικών με ζαμπόν

Ένα νοστιμότατο σουφλέ με πένες, ζαμπόν, βασιλικό, σε κρεμώδη σάλτσα με λιωμένα τυριά για το καθημερινό,Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών .

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό πέννες 
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 230 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κομμάτι, κομμένο σε μικρά κομματάκια ή σε φέτες κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις ξαναβάζετε στην άδεια κατσαρόλα. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά για 2 λ μέχρι να “αφρίσει”. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα με ξύλινη σπάτουλα για 1 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει το μείγμα να κάνει “φυσαλίδες”. 
  3. Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα, 1/2 του φλιτζανιού τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς και ζωηρά για να αποφύγετε να κάνει το μείγμα σας μικρούς “θρόμβους”. Ξαναβάζετε τη κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λ ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Προσθέτετε και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μείγμα στη κατσαρόλα με τις πένες, προσθέτετε το ζαμπόν, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. 
  5. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 16 x 22 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη τριμμένη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.. Ψήνετε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα, για 35 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά. 
  6. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο,  το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” το φαγητό και σερβίρετε με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρεμώδες σουφλέ ζυμαρικών με ζαμπόν

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.