Κρεμώδεις πατάτες φούρνου με προσούτο & παρμεζάνα

Κρεμώδεις πατάτες φούρνου με προσούτο & παρμεζάνα

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Κρεμώδεις πατάτες φούρνου με προσούτο & παρμεζάνα. Ένα λαχταριστό ορεκτικό αλλά και συνοδευτικό για όλα τα ψητά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1.200 γρ. πατάτες 
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 100 γρ. προσούτο 
  • 1/2 φλ. τσαγιού [125 ml] γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 
  • 3/4 φλ. τσαγιού [70 γρ.] παρμεζάνα τριμμένη
  • βιτάμ για άλειμμα του πυρέξ
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείφετε με βιτάμ ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
  2. Καθαρίζετε τη φλούδα από τις πατάτες τις κόβετε λεπτές φέτες τις αλατίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. Κόβετε σε λεπτές φέτες και τα ξερά κρεμμύδια.
  3. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 3 λεπτά περίπου μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  4. Στρώνετε τις μισές φέτες πατάτας στο πυρέξ, πάνω από τις πατάτες στρώνετε το μισό κρεμμύδι, το αλατίζετε ελαφρώς και το περιχύνετε με το μισό μείγμα κρέμας γάλακτος με γάλα. Συνεχίστε με στρώση από τις υπόλοιπες μισές πατάτες, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα.
  5. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, τοποθετείτε από πάνω το προσούτο, πασπαλίζετε με τη παρμεζάνα και ψήνετε με ξεσκέπαστο το πυρέξ για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν το προσούτο και τη παρμεζάνα και να βράσει καλά οι πατάτες.
  6. Βγάζετε από το φούρνο το φαγητό, το αφήνετε για 10 λεπτά να μισοκρυώσει και σερβίρετε.

Πηγή: Australian Good Taste – July 2006 , Page 45 / Recipe by Alison Roberts /Photography by William Meppem

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρεμώδεις πατάτες φούρνου με προσούτο & παρμεζάνα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.