Κρεμμυδόπιτα με φέτα και μυρωδικά

Κρεμμυδόπιτα με φέτα και μυρωδικά

Κρεμμυδόπιτα. Μια συνταγή για μια ιδιαίτερη αλλά ωραία πίτα, με κρεμμύδια, φέτα και μυρωδάτα λαχανικά. Μια νόστιμη πίτα για τους λάτρεις των κρεμμυδιών που θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κιλό φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, πλυμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • πιπέρι
  • 10 κρεμμυδάκια μικρά κομμένα στη μέση
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο τα μικρά κομμένα στη μέση κρεμμυδάκια με λίγο αλάτι, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας καλυφθούν καλά τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη γέμιση και κόβουμε το φύλλο που περισσεύει και βάζουμε από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια σε όλη την επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 45′-50′.

Βασική ιδέα πηγή:εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρεμμυδόπιτα με φέτα και μυρωδικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.