Αναρτήθηκε στις 06/04/2014 σε Βασικές παρασκευές, Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Μια παραδοσιακή συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ για μια αυθεντική κρέμα ζαχαροπλαστικής που είναι η βάση για πολλά γλυκά. Εύκολη στη παρασκευή της, υπέροχη στη γεύση της που σίγουρα θα συμβάλει στην επιτυχία των γλυκών σας που απαιτούν κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά συνταγής
- 500 ml γάλα [*]
- 5 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 4 κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ (20 γρ.)
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (30 γρ.)
- 2 κοφτές κ.σ. βούτυρο κρύο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ κοσκινισμένα, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
- Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα και πάρει 1-2 βράσεις. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθεί πλήρως.
- Μέχρι να χρησιμοποιήσετε τη κρέμα τη καλύπτετε σκεπάζοντάς τη με πλαστική μεμβράνη η οποία να ακουμπά πάνω στην επιφάνειά της, για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνειά της και την αφήνετε μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν τη χρησιμοποιήσετε άμεσα τη διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε την “αφρατεύετε” χτυπώντας τη ελαφρώς με σύρμα.
[*] Προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 250 ml γάλακτος με αντίστοιχα 250 ml κρέμας γάλακτος light.
06/04/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κρέμα ζαχαροπλαστικής