Κρέμα λεμονιού (lemon curd)

Κρέμα λεμονιού (lemon curd)

Μια πανεύκολη συνταγή για μια βουτυρώδη, πλούσια και απαλή σαν μετάξι, κρέμα λεμονιού, για γέμιση σε τάρτες, σε κέϊκ, γαρνίρισμα σε τούρτες, άλειμμα σε cheesecakes ή και για άλειμμα στο ψωμί το το τσουρέκι. 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού [6 λεμόνια περίπου]
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο 
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε στο μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν. Προσθέτετε σταδιακά, ένα ένα, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτετε, το χυμό λεμονιού και τέλος και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε για μισό λεπτό ακόμα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση και το βάζετε στη φωτιά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  4. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, μεταφέρετε σε μπολ τη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε άμεσα και τη σκεπάζετε αμέσως όπως είναι ζεστή με μεμβράνη και την αφήνετε να μισοκρυώσει.
  5. Την υπόλοιπη κρέμα τη τοποθετείτε σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια. Τα σκεπάζετε πρώτα με λαδόκολλα και μετά σφιχτά με τα καπάκια τους. Τα αφήνετε στο πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρείτε στο ψυγείο για 1 1/2 μήνα.

lemoncurdFill-jars-with-lemon-curd-450x540

myrecipes.com

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρέμα λεμονιού (lemon curd)