Κρέμα καραμελέ με γάλα καρύδας

Κρέμα καραμελέ με γάλα καρύδας

Υπέροχη και απολαυστική κρέμα καραμελέ με γάλα καρύδας. Μια συνταγή με 6 μόνο υλικά για να απολαύσετε μια ιδιαίτερη, πεντανόστιμη κρέμα καραμελέ που θα απογειώσει τη γεύση σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 400 ml γάλα καρύδας (1 κουτί)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα το 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη και 1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό και τα σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το βράσιμο, χωρίς να το ανακατεύετε αλλά περιστασιακά να βουρτσίζετε τη βάση της κατσαρόλας με ένα βρεγμένο πινέλο ζαχαροπλαστικής, για 8-10 λ ή μέχρι να πάρει το μείγμα ένα σκούρο χρυσό χρώμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και βάθους 6 εκ. και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και να σκληρύνει. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 140 βαθμούς στον αέρα. 
  3. Τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για 5 λ μέχρι να αρχίζει το μείγμα να κοχλάζει. Μόλις δείτε τις πρώτες φυσαλίδες το κατεβάζετε από τη φωτιά. 
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα αυγά προσθέτετε και το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Σταδιακά, λίγο τη φορά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος καρύδας, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το στρώνετε στο ταψάκι πάνω από τη καραμέλα. Τοποθετείτε το ταψάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί στο οποίο βάζετε βραστό, κοχλαστό νερό το οποίο θα πρέπει να σκεπάζει το μικρό ταψάκι μέχρι τη μέση των τοιχωμάτων του.
  6. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αφαιρείτε το ταψάκι από το φούρνο και από το μεγάλο ταψί με το νερό και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει, σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και  το τοποθετείτε στο ψυγείο για ένα βράδυ μέχρι να κρυώσει και σφίξει πολύ καλά. 
  7. Πριν σερβίρετε τη κρεμ καραμελέ σας παίρνετε ένα λεπτό μαχαίρι και το περνάτε ανάμεσα στα τοιχώματα και τη κρέμα για να ξεκολήσει η κρέμα. Μετά τοποθετείτε πάνω στο ταψί μια πιατέλα σερβιρίσματος και αναποδογυρίζετε το ταψί. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Πηγή: Super Food Ideas/taste.com.au/Recipe:Liz Macri/Photo:Steve Brown

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρέμα καραμελέ με γάλα καρύδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.