Κρέμα και ζελέ λεμονιού με μπισκότα

Κρέμα και ζελέ λεμονιού με μπισκότα

Μπισκότα σε στρώμα λεμονιού με Πτι Μπέρ. Μια συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα για να το απολαύσετε κρύο όλες τις ώρες με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 24 μπισκότα Πτι Μπερ
  • Για τη κρέμα:
  • 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 70 γρ. ζάχαρη (4 ½ κ.σ.)
  • 30 γρ. κόρν φλάουερ (3 κ.σ.)
  • 1 αυγό
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • Για το ζελέ:
  • 500 ml νερό 
  • 2 φακελάκια (20g) ζελατίνη granule σε κόκκους (2 κ.σ.)
  • 90 γρ. ζάχαρη (6 κ.σ.)
  • χυμό από 2 μικρά λεμόνια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα: Ζεσταίνετε αρκετά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Χτυπάτε σε ένα μπολ το αυγό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Ρίχνετε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά και πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  2. Για το ζελέ: Βάζετε σε κατσαρολίτσα τα 250ml νερού προσθέτετε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης  και τα αφήνετε για 10 λ να μουλιάσουν. Μετά βάζετε τη κατσαρολίτσα στη φωτιά και ανακατεύετε σιγοβράζοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. 
  3. Κατεβάζετεε από τη φωτιά, συμπληρώνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα, για να λιώσει η ζάχαρη. Συμπληρώνετε το υπόλοιπο κρύο νερό και ανακατεύετε. 
  4. Σε 6 γυάλινα μπολ στρώνετε τη κρέμα σαν πρώτο στρώμα. Από επάνω συμπληρώνετε το ζελέ σαν δεύτερο στρώμα και αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει [δεν πρέπει να παγώσει]. Πριν δέσει βυθίζετε τα μπισκότα Πτι-Μπερ μέσα στα δύο στρώματα ολόκληρα ή σπασμένα στη μέση [4 μπισκότα σε κάθε μπολ] και σερβίρετε.

;lkj;lkj

syntages.papadopoulou.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρέμα και ζελέ λεμονιού με μπισκότα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.