
Κρεμ καραμελέ διαίτης με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”
Κρεμ καραμελέ διαίτης, με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα νόστιμο και δροσερό επιδόρπιο με ελάχιστες θερμίδες.
Υλικά συνταγής
- 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 3/4 φλυτζανιού φυσικό γλυκαντικό “onstevia“ * *
- 4 καψουλίτσες βανίλιας
- 6 αβγά *
- 1 κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 2 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε κατσαρόλι ζεσταίνετε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί χτυπήστε στο μίξερ σας τα αβγά, τη ζάχαρη, το χλιαρό προς ζεστό γάλα, τη βανίλια. Μη χρησιμοποιήσετε γρήγορη ταχύτητα και μη χτυπήσετε πολύ ώρα.
- Βάλτε το μείγμα σας σε ατομικά φορμάκια ή σε μεγάλη φόρμα προσεκτικά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου. [Στη μια ώρα ελέξτε αν η κρέμα είναι έτοιμη βουτώντας το μαχαίρι σας.Όταν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμη και πρέπει να τη βγάλετε από το φούρνο].
- Από το φούρνο βάλτε τη φόρμα κατευθείαν στο ψυγείο ή την κατάψυξη να σφίξει καλά.
- Λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί με το γάλα και περιχύνετε το γλυκό σας.
* Η παραδοσιακή συνταγή γίνεται χρησιμοποιώντας αβγά ισάριθμα με τα φλιτζάνια γάλακτος. Δηλ. εδώ μαζί με τη κρέμα καραμελέ τα αβγά πρέπει να είναι 6 όπως αναφέρουμε. Άν δεν θέλετε 6 αβγά μπορείτε να βάλετε 4 και να αναπληρώσετε τα υπόλοιπα 2 με 2 κουταλιές κορν φλάουερ.
«onstevia» Ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!
Sintayes.gr,