Κρεμ καραμελέ διαίτης με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”

Κρεμ καραμελέ διαίτης με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”

Κρεμ καραμελέ διαίτης,  με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα νόστιμο και δροσερό επιδόρπιο με ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά συνταγής

  • 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 3/4 φλυτζανιού φυσικό γλυκαντικό “onstevia * *
  • 4  καψουλίτσες βανίλιας
  • 6 αβγά *
  • 1 κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε κατσαρόλι ζεσταίνετε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί χτυπήστε  στο μίξερ σας τα αβγά, τη ζάχαρη, το χλιαρό προς ζεστό γάλα, τη βανίλια. Μη χρησιμοποιήσετε γρήγορη ταχύτητα και μη χτυπήσετε πολύ ώρα.
  2. Βάλτε το μείγμα σας σε ατομικά φορμάκια ή σε μεγάλη φόρμα προσεκτικά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου. [Στη μια ώρα  ελέξτε αν η κρέμα είναι έτοιμη βουτώντας το μαχαίρι σας.Όταν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμη και πρέπει να τη βγάλετε από το φούρνο].
  3. Από το φούρνο βάλτε τη φόρμα κατευθείαν στο ψυγείο ή την κατάψυξη να σφίξει καλά.
  4. Λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί με το γάλα και περιχύνετε το γλυκό σας.

* Η παραδοσιακή συνταγή γίνεται χρησιμοποιώντας αβγά ισάριθμα με τα φλιτζάνια γάλακτος. Δηλ. εδώ μαζί με τη κρέμα καραμελέ τα αβγά πρέπει να είναι 6 όπως αναφέρουμε. Άν δεν θέλετε 6 αβγά μπορείτε να βάλετε 4 και να αναπληρώσετε τα υπόλοιπα 2 με 2 κουταλιές κορν φλάουερ.

«onstevia» Ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

onstevia 2



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρεμ καραμελέ διαίτης με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”