Κρεμ μπρουλέ με φράουλες

Κρεμ μπρουλέ με φράουλες

Μια διαφορετική αλλά τέλεια κρεμ μπρουλέ με κρέμα μαλακού τυριού και κρέμας γάλακτος με φράουλες. Μια συνταγή με 5 μόνο υλικά για να απολαύσετε ένα κρεμώδες, δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο επιδόρπιο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την απίθανη βελούδινη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 6 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική + επιπλέον 6 κ.γ. ζάχαρη χωριστά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ξινόκρεμα (sour cream) [*]
  • 1 αυγό
  • 450 γρ. φράουλες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. 
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τις 6 κ.σ. ζάχαρη και το χτυπάτε με το μίξερ για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τη ξινόκρεμα και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Κρατάτε 6 καλές φράουλες για γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβετε. Η ποσότητα των ψιλοκομμένων φραουλών θα πρέπει να να είναι 1 1/2 φλ. τσαγιού περίπου. Ρίχνετε ισομερώς και στρώνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στη βάση από 6 πυρίμαχα ή μεταλλικά μπολάκια. Πάνω από τις φράουλες ρίχνετε πάλι ισομερώς, ομοιόμορφα,  τη κρέμα τυριού και ισιώνετε τις επιφάνειες.
  4. Τοποθετείτε τα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί και προσθέτετε στο ταψί καυτό νερό τόσο όσο να καλύπτονται τα μπολάκια μέχρι τη μέση τους. Τοποθετείτε το ταψί στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου και ψήνετε για 25 λ. Μετά σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα τα μπολάκια για άλλα 10 λ με τη πόρτα του φούρνου κλειστή.
  5. Μετά τα 10 λ μισο-ανοίγετε τη πόρτα και τα αφήνετε μέσα στο φούρνου για άλλα 10 λ. Κατόπιν τα αφαιρείτε από το φούρνο και από το ταψί και αφού μισοκρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου τα βάζετε στο φούρνο μέχρι να κρυώσει καλά και πήξει η κρεμ μπρουλέ. 
  6. Αφού κρυώσει και πήξει καλά οι κρέμ μπρουλέ, τις βγάζετε από το ψυγείο και τις πασπαλίζετε με 1 κ.γ. ζάχαρη τη κάθε μια, δημιουργώντας έτσι μια λεπτή κρούστα ζάχαρης. Καίτε τη ζάχαρη ελαφρώς με φλόγιστρο (άν δεν έχετε φλόγιστρο, βάζετε τα μπολάκια σε προθερμασμένο στο γκρίλ, στους 220 βαθμούς φούρνο και τα αφήνετε για λίγα λ μέχρι να καραμελώσουν. Προσοχή να μη καεί η καραμέλα. Θα ελέγχετε ανά λεπτό το καραμέλωμα. Αφήνετε τις κρεμ μπρουλέ στην άκρη, για 2 λ να σταθεροποιηθεί η καραμέλα και δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.
  7. Σερβίρετε τη κρεμ μπρουλέ φράουλας ζεστή ή κρύα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, γαρνίροντας με τις 6 φράουλες που κρατήσατε, μια σε κάθε μπολάκι κομμένη σε λεπτές φετούλες.

[*] (Sour cream) ξινόκρεμα, θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.

ξκθυτ

lifeloveandsugar.com



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρεμ μπρουλέ με φράουλες