
Τραγανό Κράμπλ με καραμελωμένες μπανάνες
Κραμπλ. Ένας θαυμαστός συνδυασμός υλικών που τονίζει την αντίθεση τρυφερού και τραγανού.Γλυκά και ζουμερά φρούτα της εποχής, καλυμμένα με ένα μείγμα από αλεύρι, ψίχουλα και βούτυρο. Μετά το ψήσιμο, τα φρούτα μελώνουν και γλυκαίνουν και η επικάλυψη γίνεται υπέροχα τραγανή και νόστιμη.
Υλικά συνταγής
- 5 μπανάνες
- 100 γραμ. μαργαρίνη φυτική
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 130 γραμ. αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας σκούρα ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά σκόνη
- ζάχαρη άχνη [για το πασπάλισμα]
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες. Λιώνετε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και βάζετε μέσα τις μπανάνες να ροδίσουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσει. Μόλις καραμελώσει το αδειάζετε σε ταψί τάρτας.
- Ανακατεύετε μαζί το υπόλοιπο βούτυρο το αλεύρι, τη σκούρα ζάχαρη, την κανέλα και τη μαγιά και τρίβετε με το χέρι ή το ειδικό εργαλείο του μίξερ χειρός μέχρι να πετύχουμε μια κοκκώδη ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.
- Σε ένα ταψάκι στρώνετε τις καραμελωμένες μπανάνες και προσθέτετε τη κοκκώδη ζύμη από πάνω. Ψήνετε το γλυκό σας για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια του. Σερβίρετε το κραμπλ όσο είναι ακόμα ζεστό γιατί τότε είναι τραγανό και πολύ νόστιμο. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη [προαιρετική].
16/04/2014
Sintayes.gr,