Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες… το υπέροχο, “χιονισμένο” γλυκό των Χριστουγέννων!!! Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη για πεντανόστιμους, αφράτους κουραμπιέδες που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.

Υλικά συνταγής

  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ κοσκινισμένο
  • 250 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα αξεφλούδιστα ελαφρώς καβουρδισμένα 
  • 260 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 30 ml λικέρ αμαρέτο
  • λίγο ανθόνερο
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καβουρδίζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο στους 17ο βαθμούς φούρνο. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. 
  2. Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λικέρ και τα χτυπάτε πολύ καλά αρχίζοντας από μικρή ταχύτητα την οποία ανεβάζετε σταδιακά σιγά, σιγά μέχρι να έχετε ένα ελαφρώς αφράτο, ομοιογενές μείγμα. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα στο πολύ χαμηλό, προσθέτετε τα αμύγδαλα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  3. Έχετε ήδη κοσκινίσει σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε στο μείγμα, σταδιακά, λίγο λίγο το μείγμα αλευριού και συνεχίζετε να ανακατεύετε με το γάτζο του μίξερ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Μεταφέρετε με τα χέρια σας τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Πλάθετε μικρά κουραμπιεδάκια (σαν καρύδια τα οποία απλώνετε ελαφρώς πιέζοντάς τα με τα χέρια σας) και τα τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου το οποίο έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος. 
  5. Ψήνετε τα κουραμπιεδάκια σας στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν καλά ραντίζετε τους κουραμπιέδες σας με ανθόνερο και τους πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη. Τους μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τους ξαναπασπαλίζετε με επιπλέον ζάχαρη άχνη. 

Καλά Χριστούγεννα

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κουραμπιέδες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.