Κοχυλάκι με μελιτζάνες και μπέικον σε κόκκινη σάλτσα

Κοχυλάκι με μελιτζάνες και μπέικον σε κόκκινη σάλτσα

Κοχυλάκι με μελιτζάνες, τυρί φέτα, ελιές και μπέικον. Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο, χορταστικό και υπέροχο πιάτο με όμορφα χρώματα και φανταστικές μεσογειακές γεύσεις για όλη την οικογένεια. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό κοχύλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κομματάκια 2 εκ. 
  • 150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά έτοιμη ή βλέπε συνταγή εδώ
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές καλαμών, ξαλμυρισμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
  • 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο θρυμματισμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας φτιάχνετε τη δική σας σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
  2. Βράζετε το ζυμαρικό σας με μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον και τη μελιτζάνα, ανακατεύοντας για 5 λ περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον και να πάρει χρώμα και μαλακώσει η μελιτζάνα. Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε για 1 λ ακόμα το σοτάρισμα και προσθέτετε και τη σάλτσα ντομάτας.
  4. Μόλις κοχλάσει το μείγμα, προσθέτετε τις ελιές, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 5 λ ή μέχρι να γίνει καλά η μελιτζάνα. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το στραγγισμένο ζυμαρικό σας και το βασιλικό και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε πασπαλισμένο με τη φέτα και φύλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά).

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοχυλάκι με μελιτζάνες και μπέικον σε κόκκινη σάλτσα