Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Κουραμπιέδες αμυγδάλου. Μια υπέροχη συνταγή για παραδοσιακούς Κουραμπιέδες… Το μόνο που πρόσθεσα είναι μπέικιν πάουντερ αντί για σόδα που συνήθως χρησιμοποιεί η Παραδείση. Μια πατροπαράδοτη συνταγή της Χρύσας Παραδείση με σίγουρη επιτυχία για μοσχοβολιστούς τραγανούς κουραμπιέδες.

  • 1 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 φλ. του καφέ χυμό πορτοκαλιού
  • 5 φλ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο (όσο πάρει)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 καψουλίτσες βανίλια
  • Για πασπάλισμα:
  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
  • ροδόνερο

[/ingredients]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο και τα ψήνουμε για 10′ περίπου στους 200 βαθμούς να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα χονδροκόβουμε. *
  2. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά για 5 λ τουλάχιστον στη δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη τμηματικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λ περίπου να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κροκάδι αυγού, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λ περίπου.
  4. Βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, όσο πάρει από το πέμπτο φλ. μέχρι να γίνει η ζύμη αρκετά σφιχτή αλλά να πλάθετε εύκολα. Προσθέτετε και τα χονδροκομένα αμύγδαλα και χτυπάτε για 1-2 λ ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  5. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Πλάθετε σε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα πατάτε ελαφρά. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου.
  6. Μόλις ψηθούν τους βγάζετε από το ταψί, τους βάζετε σε πιατέλα και τους ραντίζετε με λίγο ανθόνερο. Μόλις μισοκρυώσουν τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντάς την μέσα από σουτωτήρι για να πέφτει αφράτη

[*] Σε περίπτωση που δεν έχετε καθαρισμένα αμύγδαλα τα ζεματάτε και αφαιρείτε εύκολα το φλούδι τους.

Καλά Χριστούγεννα

wv3aeq

Πηγή:  “Μεγάλη Μαγειρική Ζαχαροπλαστική” Εκδόσεις “ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ Χ.ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ” ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΛΛΙΑΚΟΣ / Photo

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

 

3 Σχόλια

  1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ says:

    Αυτη δεν ειναι συνταγη της Χρυσας παραδειση!
    Εχω το βιβλιο της κ πουθενα στους κουραμπιεδες δεν βαζει ΣΟΔΑ Κ ΒΑΝΙΛΙΑ!

    Η συνταγη της ειναι η παρακατω κ ειναι παρα πολυ καλη φτανει να χτυπησεστε το βουτυρο με την αχνη για 20 λεπτα οπως λεει ο Κυριος Παρλιαρος κ θα εχετε πολυ πολυ αφρατους κουραμπιεδες! Μην ξεχνατε το καλο βουτυρο. Κ το Κερκυρας ειναι καλο αλλα το Λουρπακ κανει την διαφορα. Ειναι θεμα γουστου κ μπορειτε να βαλετε οποιο σας αρεσει φτανει να ειναι καλο βουτυρο.

    1 φλυτζανι τσαγιου φρεσκο βουτυρο
    1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη αχνη
    1 κροκαδι αυγου
    1 κουταλια της σουπας κονιακ
    3 φλυτζανια τσαγιου αλευρι μαλακο για ολες τις χρησεις
    1 κουταλακι του τσαγιου κοφτο ρογιαλ μπαικιν παουντερ
    Λιγο ακομη αλευρι (αν χρειαστει στην ζυμη αλλα προσεξτε να ειναι βουτυρενια κ οχι στεγνη!)
    1/2 κιλο ζαχαρη αχνη.

    ΠΡΟΣΟΧΗ!

    ΟΧΙ ΣΦΙΧΤΗ ΖΥΜΗ!
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ!

    ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ!!
    ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

  2. Sintayes.gr says:

    Κα Κυριακή Καλημέρα,
    Πρώτον που είδατε τη σόδα;
    Δεύτερον, με συνταγές της Χρύσα Παραδείση δεν υπάρχει μόνο ένα βιβλίο και μόνο μια συνταγή για κουραμπιέδες.
    Έχω 4 βιβλία της Χρ. Παραδείση, το πρώτο της γιαγιάς μου πριν από 30 χρόνια, το δεύτερο και τρίτο της μαμάς μου και το τέταρτο το αγόρασα πέρυσι. Οι συνταγές για κουραμπιέδες είναι πολλές.
    Η παρούσα συνταγή είναι από το βιβλίο της Χρ. Παραδείση “ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ” Εκδόσεις “ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ Χ.ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ” ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΛΛΙΑΚΟΣ/ σελίδα 284.
    Όσο για την αρχική παρατήρησή σας “Αυτή η συνταγή δεν είναι της Χρύσας Παραδείση” είναι παντελώς αυθαίρετη και απαράδεκτη διότι μας εμφανίζετε αναξιόπιστους και ψεύτες. Αυτό δεν είναι μόνο παντελώς απαράδεκτο αλλά προπάντων είναι άδικο διότι δεν είμαστε ούτε αναξιόπιστοι ούτε ψεύτες.

  3. ΑΓΓΕΛΙΚΗ says:

    Την σοδα που εσεις λετε οτι αλλαξατε κ βαζετε μπεικιν? Εσεις το λετε στην αρχη της αναρτησης σας 🙂

    Εχετε ομως δικιο οτι υπαρχουν κ αλλες συνταγες της με κουραμπιεδες που δεν γνωριζα. Εψαξα κ ειδα οτι ειναι οπως τα λετε.

    Σας ζηταω συγγνωμη κ σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να σας παρουσιασω ως αναξιοποιστους κ ψευτες.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.