Κουραμπιέδες με αμύγδαλα και μαστίχα

Κουραμπιέδες με αμύγδαλα και μαστίχα

Μια συνταγή για το “χιονισμένο” γλυκό των Χριστουγέννων. Κουραμπιέδες τραγανοί με μαστίχα, πολύ αμύγδαλο και φρέσκο βούτυρο γάλακτος.  Καλά Χριστούγεννα !!!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό και 200 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 10 κρόκους αυγών
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 700 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη & χονδροκομμένη
  • 1 κιλό και 700 γρ. περίπου αλεύρι
  • 1 κιλό και 800 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 2 καψουλίτσες βανίλια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού μαστίχα λικέρ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  2. Βάζουμε στο μίξερ το ειδικό εργαλείο “γάντζο” και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να γίνει η ζύμη κατάλληλη για πλάσιμο χωρίς να “σπάει”. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη βανίλια και τη μαστίχα και ζυμώνουμε χτυπώντας σε μικρή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε, τους βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. 
  4. Τους βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν ελαφρώς τους πασπαλίζουμε με σουρωτήρι ή κόσκινο με τη ζάχαρη άχνη και τους απολαμβάνουμε.

Καλά Χριστούγεννα

Best-top-desktop-beautiful-christmas-wallpapers-nice-hd-christmas-wallpaper-picture-image-photo-1