Αναρτήθηκε στις 13/12/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Κουραμπιέδες με αμύγδαλα και μαστίχα
Μια συνταγή για το “χιονισμένο” γλυκό των Χριστουγέννων. Κουραμπιέδες τραγανοί με μαστίχα, πολύ αμύγδαλο και φρέσκο βούτυρο γάλακτος. Καλά Χριστούγεννα !!!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό και 200 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 10 κρόκους αυγών
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 700 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη & χονδροκομμένη
- 1 κιλό και 700 γρ. περίπου αλεύρι
- 1 κιλό και 800 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- 2 καψουλίτσες βανίλια
- 1 ποτηράκι του κρασιού μαστίχα λικέρ
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Βάζουμε στο μίξερ το ειδικό εργαλείο “γάντζο” και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να γίνει η ζύμη κατάλληλη για πλάσιμο χωρίς να “σπάει”. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη βανίλια και τη μαστίχα και ζυμώνουμε χτυπώντας σε μικρή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε, τους βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
- Τους βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν ελαφρώς τους πασπαλίζουμε με σουρωτήρι ή κόσκινο με τη ζάχαρη άχνη και τους απολαμβάνουμε.
Καλά Χριστούγεννα
13/12/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κουραμπιέδες με αμύγδαλα και μαστίχα