Κουνουπίδι κοκκινιστό

Κουνουπίδι κοκκινιστό

Κουνουπίδι κοκκινιστό. Ένα νοστιμότατο πιάτο για ένα ελαφρύ γεύμα, σκέτο ή με ρύζι, με φρέσκο  ζεστό ψωμί και ελιές ή τυρί φέτα αν δεν νηστεύετε, ιδανικό και ως συνοδευτικό ή το τέλειο ορεκτικό για κάθε γεύμα! Μια απλή, εύκολη, γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα νοστιμότατο, υγιεινό και οικονομικό πιάτο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • ¾-1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 φλ. τσαγιού νερό 
  • 3 κ.γ. τοματοπολτός
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά φύλλα δάφνης
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε το κουνουπίδι και αφαιρείτε το χοντρό στέλεχος/κοτσάνι του, για να μείνουν τα μπουκετάκια του. Στη συνέχεια το κόβετε με μαχαίρι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια ή χωρίζετε με τα χέρια σας τα μπουκετάκια για να μείνουν άθικτα. 
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού με το χοντροκομμένο κρεμμύδι για περίπου 5 λ ή μέχρι να πάρει το κουνουπίδι ένα χρυσοκάστανο χρώμα και μαλακώσει το κρεμμύδι. 
  3. Προσθέτετε το νερό, το πελτέ ντομάτας, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε το κουνουπίδι σας να σιγοβράσει για 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακινείτε κυκλικά 1-2 φορές τη κατσαρόλα για να ανακατευτεί το φαγητό σας. 
  4. Αν θέλετε να πυκνώσετε τη σάλτσα ντομάτας, προς το τέλος του βρασίματος ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα για να εξατμισθούν τα πολλά υγρά της σάλτσας. 

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κουνουπίδι κοκκινιστό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.