Κουνουπίδι γιαχνί με πατάτες και κάρυ

Κουνουπίδι γιαχνί με πατάτες και κάρυ

Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο. Πλούσιο, χορταστικό, πικάντικο κουνουπίδι γιαχνί με πάστα κάρυ και πατάτες.

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους 2,5 εκ.
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού πάστα κάρυ
  • 500 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε “μπουκετάκια”
  • 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1/2  φλ. τσαγιού κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, για 5 λ από την ώρα βρασμού ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη. 
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας για 2 λ μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ ακόμα. Προσθέτετε και τη σάλτσα κάρυ και το πελτέ και συνεχίζετε το ανακάτεμα για ακόμα 1 λ. μέχρι να αρωματιστεί το μείγμα. 
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι τις πατάτες και το κουνουπίδι και τις σοτάρετε 1 λ ανακατεύοντας πολύ απαλά. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20-30 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν τα θέλετε πολύ βρασμένα, προσθέστε, μετά από δοκιμή λίγο ακόμα ζεστό νερό και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να έχετε λαχανικά βρασμένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 
  4. Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ανακινείτε τη κατσαρόλα, αφήνετε το φαγητό εκτός φωτιάς για 10 λ να “σταθεί” και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κουνουπίδι γιαχνί με πατάτες και κάρυ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.