Κουνέλι κοκκινιστό

Κουνέλι κοκκινιστό

Κουνέλι κοκκινιστό. Το κουνέλι έχει ένα εξαιρετικά νόστιμο και υγιεινό κρέας, που περιέχει άριστης ποιότητας πρωτεΐνη και ελάχιστα, μόνο 8%, λιπαρά. Κατά τόπους, παραδοσιακά μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους συνδυασμένο με διάφορα υλικά όπως στιφάδο, κοκκινιστό, τηγανιτό, με σάλτσα κρασιού, με σάλτσα μουστάρδας ακόμα και γεμιστό. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή για κοκκινιστό κουνέλι, που παρ” όλο θα χρησιμοποιήσουμε απλά υλικά χωρίς πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 κουνέλι 1 ½ – 2 κιλά
  • 4-5 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • αλεύρι για το αλεύρωμα του κουνελιού
  • ½-¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 φρέσκες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 μικρά φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι 
  • 4-5 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε το κουνέλι από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε. Αν το έχετε στη κατάψυξη το ξεπαγώνετε φυσιολογικά από τη προηγούμενη ημέρα και όχι σε ζεστό νερό ή στα μικροκύματα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το κουνέλι σας σε μερίδες φροντίζοντας να το κόψετε στις κλειδώσεις. Το πλένετε καλά, το πασπαλίζετε με το ξύδι και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. 
  2. Αλευρώνετε τα κομμάτια του κουνελιού και τα τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδου, σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, φροντίζοντας να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. 
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρετε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντάς τα συχνά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τηγανισμένο κουνέλι.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτετε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σβήνετε το φαγητό με το κρασί. Περιμένετε 1-2 λ να “αναπνεύσει” και προσθέτετε στη κατσαρόλα το πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τη ζάχαρη, τις ψιλοκομμένες ντομάτες,, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και αλατοπίπερο.
  5. Ρίχνετε και 1 φλ. νερό στη κατσαρόλα, τη σκεπάζετε με το καπάκι της και αφήνετε το φαγητό σας να σιγοβράσει για 50 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει η σάλτσα με το ζουμάκι της. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε, προαιρετικά, και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε να το συνοδέψετε με μακαρόνια ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κουνέλι κοκκινιστό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.