Αναρτήθηκε στις 14/01/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά διαίτης, Συνταγές
Κουλουράκια με βρώμη & σταγόνες σοκολάτας γαρνιρισμένο με νουτέλα
Κουλουράκια βρώμης με σταγόνες σοκολάτας, γαρνιρισμένα με νουτέλα και πολύχρωμη σοκολατένια τρούφα. Μια συνταγή για υγιεινά πεντανόστιμα, αφράτα και τραγανά κουλουράκια στη γεύση και εντυπωσιακά στην εμφάνιση.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. βανίλια
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
- 2 φλ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
- 220 γρ. Νουτέλα
- πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετούμε λαδόκολα στα δύο ταψιά του φούρνου.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
- Προσθέτουμε σταδιακά, το αλεύρι κοσκινισμένο και τη κανέλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αφήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
- Παίρνουμε μια κ.σ. μείγμα, πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε επάνω στα ταψιά με τη λαδόκολλα αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους. Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 12′-15′, μέχρι να κάνουν ένα “χρυσό” χρώμα, εναλλάσσοντας τα ταψιά [το επάνω κάτω και αντιθέτως] στα 10 λεπτά του ψησίματος.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο τα αφήνουμε 5′ στο ταψί να “σταθούν” και μετά τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν. Για να σερβίρουμε, βάζουμε πάνω σε κάθε μπισκότο 1 κ.σ. νουτέλα και πασπαλίζουμε από πάνω σοκολατένια πολύχρωμη τρούφα.
Πηγή:Super Food Ideas – March 2005 , Page 16 / Recipe by Margaret Eveleigh, Bolwarra Heights, NSW (reader)
14/01/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κουλουράκια με βρώμη & σταγόνες σοκολάτας γαρνιρισμένο με νουτέλα