Αναρτήθηκε στις 02/04/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Κουλουράκια της “Λαμπρής”
Τα κουλουράκια της “Λαμπρής”. Μια εύκολη συνταγή της Χρ. Παραδείση για υπέροχα, μυρωδάτα και τραγανά Πασχαλινά κουλουράκια.
Υλικά συνταγής
- 4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κοφτή σόδα
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά + 2 κρόκους αυγών
- ξύσμα 1 λεμόνι
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με μπέϊκιν και τη σόδα και το αφήνετε στην άκρη.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το 1 αυγό και τους 2 κρόκους και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά.
- Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα με το ΄γάντζο” μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια στο πάχος μικρού δακτύλου. Τα διπλώνετε στην άκρη να πάρουν σχήμα κουλουριού ή τα διπλώνετε, τα στρίβετε και ενώνετε τις δύο άκρες. Στρώνετε τα κουλουράκια στο ταψί του φούρνου βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολα, αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- Χτυπάτε το δεύτερο αυγό ελαφρώς και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια των κουλουριών. [Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια με ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή σουσάμι]. Ψήνετε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. [Αν πλάσετε πιο χοντρά τα κουλουράκια σας θα αυξήσετε ανάλογα και το χρόνο ψησίματος].
02/04/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κουλουράκια της “Λαμπρής”