Κουλουράκια Πασχαλινά

Κουλουράκια Πασχαλινά

Πάσχα χωρίς κουλουράκια για πρωϊνό δεν γίνεται. Μια απλούστατη συνταγή από τα “κιτάπια” της γιαγιάςτου Ν .Τσελεμεντέ, για να απολαύσετε με το καφέ σας αλλά και σκέτα για τη …. λιγούρα.

Υλικά συνταγής

  • 550-600 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1/2 κ.γ. αμμωνία
  • Λίγο γάλα [για να διαλύσετε την αμμωνία]
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 “καψουλίτσα” βανίλια
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αναμιγνύετε με το μπέϊκιν, το αλάτι και τη βανίλια. Διαλύετε την αμμωνία στο γάλα.
  2. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 10′ περίπου, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
  4. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι [όσο πάρει] και τη διαλυμένη αμμωνία και συνεχίζετε το ζύμωμα με το γάντζο του μίξερ, μέχρι να πετύχετε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. [Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι ή να προσθέστε κι” άλλο λίγο ακόμη].
  5. Πλάθετε κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε και τα τοποθετείτε σε ταψί, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Τα αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κουλουράκια Πασχαλινά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.