Αναρτήθηκε στις 29/08/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Κουλουράκια κανέλας με σουσάμι
Υπέροχα κουλουράκια κανέλας με σουσάμι. Μια πανεύκολη, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της και απλή συνταγή για αρχάριους, για νόστιμα και τραγανά κουλουράκια για να συνοδεύσετε το καφέ, το τσάι, το γάλα σας αλλά και μια καλή λύση για τη δουλειά, το σχολείο τις εκδρομές και τα ταξίδια σας. Δοκιμάστε τα!!!
Υλικά συνταγής
- Για τη ζύμη:
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 καψουλίτσα βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το πασπάλισμα:
- 1 ασπράδι αυγού
- 50-60 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και στρώνετε με λαδόχαρτο το μεγάλο ταψί του φούρνου σας.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του. Ρίχνετε το αυγό, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη τη βανίλια τη κανέλα και το αλάτι και να ανακατεύετε ξεκινώντας από το κέντρο και παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι από τριγύρω.
- Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι ενσωματωθεί το αλεύρι στα υγρά υλικά και να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Αν κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι ή γάλα. Κάνετε μπαλίτσες ζύμης, πλάθετε κουλουράκια σε σχήμα προτίμησής σας και τα τοποθετείτε στο ταψί, πάνω στο λαδόχαρτο, αφήνοντας 2 εκ. περίπου απόσταση μεταξύ τους.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το ασπράδι και αλείφετε ένα ένα τα κουλουράκια σας με πινέλο. Τα πασπαλίζετε με το σουσάμι, φροντίζοντας να κολλήσει σχεδόν σε όλη την επιφάνειά τους. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα τους) μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα και πάρει το σουσάμι ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Photo 1, Photo 2
29/08/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κουλουράκια κανέλας με σουσάμι