Κοτόσουπα κρεμώδης

Κοτόσουπα κρεμώδης

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια φανταστική χειμωνιάτικη και όχι μόνο σούπα. Υπέροχη, υγιεινή, κρεμώδη σούπα κοτόπουλου, που σίγουρα θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια. Δοκιμάστε τη!!!

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κιλό κοτόπουλο (στήθη και μπούτια)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρείτε τη πέτσα από το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σέλινα και πράσα για 1 λ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε στη κατσαρόλα 3 1/2 φλ. νερό, το ζωμό κότας και το κοτόπουλο. 
  2. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ, με τρυπητή κουτάλα, το κοτόπουλο.
  3. Μόλις μισοκρυώσει, αφαιρείτε τα κόκαλα, το ξεψαχνίζετε με τα χέρια ή το κόβετε σε κομματάκια και το αφήνετε στην άκρη. Σουρώνετε το ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε και αυτό στην άκρη. 
  4. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το αλεύρι με μια κίνηση και ανακατεύετε ζωηρά για 1/2 λ περίπου. Προσθέτετε σταδιακά το σουρωμένο ζωμό του κοτόπουλου και τη κρέμα γάλακτος. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα αφήνετε να βράσουν για 2 λ περίπου.
  5. Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 15 λ περίπου ή μέχρι να δέσει η σούπα ελαφρώς. Σερβίρετε τη κοτόσουπα πασπαλίζοντάς τη με φρέσκα φύλλα μαϊντανού.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόσουπα κρεμώδης

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.