Κοτόπουλο με μανιτάρια μπέικον, τυρί και σάλτσα μουστάρδας μελιού

Κοτόπουλο με μανιτάρια μπέικον, τυρί και σάλτσα μουστάρδας μελιού

Μια συνταγή για κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα και μέλι, ψημένο με μανιτάρια, μπέικον και τυρί. Συνοδεύψτε το με πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μονά στήθη κοτόπουλου, χτυπημένα να πλατύνουν
  • 1/2  φλ. τσαγιού μουστάρδα πικάντικη
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κοφτό πάπρικα
  • 8 φέτες ψημένο ή τηγανισμένο μπέικον
  • 2 ½ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Τσένταρ
  • αλάτι – πιπέρι 
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα το μέλι, 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.  Σε γυάλινο μπολ βάζετε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε, το πασπαλίζετε με πάπρικα, το περιχύνετε με τα 3/4 του μείγματος της μαρινάδας και ανακατεύετε να πάει παντού και να καλυφθεί το κοτόπουλο.
  2. Σκεπάζετε το μπολ με το κοτόπουλο με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο και όλη τη νύχτα. Το υπόλοιπο 1/4 το μείγματος μουστάρδας το αφήνετε σε μπολάκι στο ψυγείο για το σερβίρισμα. 
  3. Εφ” όσον το κοτόπουλο έχει ήδη μαριναριστεί προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και σοτάρετε τα στήθη μέχρι να ψηθούν ελαφρώς και πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τη μαρινάδα που σας περίσσεψε στο μπολ στο οποίο τα μαρινάρατε.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια. Τοποθετείτε πάνω σε κάθε στήθος από 1/4 της ποσότητας των μανιταριών, από 2 φέτες μπέικον και από πάνω πασπαλίζετε ισομερώς με το τριμμένο τσένταρ.
  5. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο (φροντίζοντας να μην ακουμπά στα τριμμένο τυρί) και ψήνετε το φαγητό σας για 12-15 λ μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο (ανάλογα με το μέγεθός του) και να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε πασπαλίζοντας (προαιρετικά) με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύτετε με πατάτες τηγανιτές και με την υπόλοιπη σος-μαρινάδας.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια μπέικον, τυρί και σάλτσα μουστάρδας μελιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.