Κοτόπουλο με μανιτάρια μπέικον, τυρί και σάλτσα μουστάρδας μελιού

Κοτόπουλο με μανιτάρια μπέικον, τυρί και σάλτσα μουστάρδας μελιού

Μια συνταγή για κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα και μέλι, ψημένο με μανιτάρια, μπέικον και τυρί. Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μονά στήθη κοτόπουλου, χτυπημένα να πλατύνουν
  • 1/2  φλ. τσαγιού μουστάρδα πικάντικη
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ. βιτάμ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 8 φέτες ψημένο ή τηγανισμένο μπέικον
  • 2 ½ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Τσένταρ
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα το μέλι, 3 κ.σ. λάδι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.  Σε γυάλινο μπολ βάζετε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε, το πασπαλίζετε με πάπρικα, το περιχύνετε με τα 3/4 του μείγματος της μαρινάδας και ανακατεύετε να πάει παντού και να καλυφθεί το κοτόπουλο. Το υπόλοιπο 1/4 μείγματος το αφήνετε σε μπολάκι στο ψυγείο για το σερβίρισμα.
  2. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο και όλη τη νύχτα. Το υπόλοιπο 1/4 μείγμα το αφήνετε σε μπολάκι στο ψυγείο για το σερβίρισμα. 
  3. Εφ” όσον το κοτόπουλο έχει ήδη μαριναριστεί προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα στήθη μέχρι να τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρετε τα στήθη σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τη μαρινάτα που σας περίσσεψε στο μπολ που τα μαρινάρατε.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια. Τοποθετείτε πάνω σε κάθε στήθος από 1/4 της ποσότητας των μανιταριών, 2 φέτες μπέικον και τις πασπαλίζετε ισομερώς με το τριμμένο τσένταρ.
  5. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο -να μην ακουμπά στα τριμμένο τυρί- και ψήστε για 12-15 λ μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο (ανάλογα με το μέγεθός του) και το μπέικον και λιώσει το τυρί. Σερβίρετε πασπαλίζοντας προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό, με πατάτες τηγανιτές και με την υπόλοιπη σος-μαρινάδα.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια μπέικον, τυρί και σάλτσα μουστάρδας μελιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.