Κοτόπουλο ζουμερό σε υπέροχη κρεμώδη σάλτσα

Κοτόπουλο ζουμερό σε υπέροχη κρεμώδη σάλτσα

Κρεμώδες, ζουμερό πεντανόστιμο κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε μια φανταστική σάλτσα με έναν τέλειο συνδυασμό σκόρδου, παρμεζάνας και λιαστές ντομάτες που την κάνει ακαταμάχητη και κανείς δεν μπορεί να της αντισταθείς. Μια απλή συνταγή (από εδώ) με λίγα υλικά, πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της, για ένα εξαιρετικό πιάτο, έτοιμο σε 30 λ για να το σερβίρετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και στους καλεσμένους σας και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα εντυπωσιαστούν με την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 3 μέτρια προς μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα οριζόντια σε 2 φέτες (κοτολέτες)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 7-8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς/τσίλι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο, το αλευρώνετε και τινάζετε το περίσσιο αλεύρι. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κοτόπουλο, σε παρτίδες, για 4 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και ψηθεί καλά, ανάλογα με το πάχος του. Το βγάζετε από το τηγάνι, το μεταφέρετε σε πιατέλα, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο καυτό τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο για λίγο δεύτερα, μέχρι να μυρίσει ελαφρώς. Μετά προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύετε, με ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας την βάση του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τυχόν κομμάτια κοτόπουλου που έχουν κολλήσει.
  3. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά. Μετά ρίχνετε τις νιφάδες τσίλι, το θυμάρι και την ρίγανη και ανακατεύετε ελαφρώς.
  4. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε την σάλτσα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη σάλτσα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και το σερβίρετε με ζυμαρικό, ή ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

Σημείωση: Διατηρήστε το φαγητό σε τάπερ στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν θέλετε να το καταναλώσετε το ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο, προσθέτοντας λίγο νερό για να αραιώσει η σάλτσα καθώς πήζει στο ψυγείο. Δεν συνιστάται να καταψύξετε κρεμώδεις σάλτσες γιατί αλλάζουν την υφή τους σε κοκκώδη όταν καταψύχονται.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο ζουμερό σε υπέροχη κρεμώδη σάλτσα