Κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας με λαδοτύρι και πεντανόστιμες ταλιατέλλες

Κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας με λαδοτύρι και πεντανόστιμες ταλιατέλλες

Κοτόπουλο… Ένα εξαιρετικό πουλερικό, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους, που μπορούμε να το μαγειρέψουμε με δεκάδες συνταγές και να σερβίρουμε ένα υγιεινό, οικονομικό και προπάντων νοστιμότατο φαγητό στο οικογενειακό καθημερινό τραπέζι. Εδώ σας δίνουμε άλλη μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο μαγειρεμένο σε πλούσια σάλτσα ντομάτας μαζί με λαδοτύρι, που θα λιώσει στο μαγείρεμα, και θα απογειώσει τη γεύση του. Συνοδέψτε το με ταλιατέλλες πασπαλισμένες με λίγο τυρί τριμμένο και απλά… απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • λίγο αλεύρι για να αλευρώσετε το κοτόπουλο
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 600 γρ. συσκευασμένη ντομάτα τριμμένη ή ψιλοκομμένη από κονσέρβα
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βασιλικό ξερό
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 200γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης σε κυβάκια
  • 1 πακέτο ταλιατέλλες 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πεκορίνο ή κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλο τυρί επιλογής σας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου, τις αλευρώνετε και τις τινάζετε καλά. Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτετε το μισό λάδι και ρίχνετε, σε 2 δόσεις, τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρετε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  2. Στην ίδια καυτή κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, ανακατεύετε λίγο, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε για 1 λ περίπου να “αναπνεύσει”. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νερό και ανακινείτε τη κατσαρόλα. Μόλις το φαγητό πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, τη χαμηλώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να δέσει η πλούσια σάλτσα του. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε και τα κυβάκια του τυριού για να λιώσουν. 
  4. Στο μεταξύ έχετε βράσει al dente τις ταλιατέλλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τις έχετε στραγγίξει και τις έχετε περιχύσει με λίγο ελαιόλαδο για μην κολλήσουν. Σερβίρετε τις ταλιατέλλες πασπαλισμένες με τριμμένο τυρί και συμπληρώνετε από πάνω με μια μερίδα κοτόπουλο σε κάθε πιάτο και σάλτσα ντομάτας με λαδοτύρι. Καλή σας όρεξη!

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας με λαδοτύρι και πεντανόστιμες ταλιατέλλες