Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μπέικον και θυμάρι

Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μπέικον και θυμάρι

Μπουτάκια κοτόπουλου με μια θαυμάσια κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μπέικον και θυμάρι! Μια από τις καλύτερες συνταγές, για πεντανόστιμα μπούτια κοτόπουλου σε μια γευστικότατη τέλεια σάλτσα που θα λατρέψετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Μια απλή, πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο και τόσο νόστιμο πιάτο, χωρίς γλουτένη, με εξαιρετική γεύση που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο 
  • 4 μπούτια κοτόπουλου (το επάνω μέρος μόνο) με το δέρμα και το κόκκαλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα βότανα ρίγανη, θυμάρι και άλλα επιλογής σας
  • Για τη σάλτσα μανιταριών
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 φέτες μπέικον ψημένες στο φούρνο ή σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία και ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και το πασπαλίζετε καλά με το μείγμα βοτάνων θυμάρι, ρίγανη και άλλα μυρωδικά επιλογής σας. 
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα κάτω στη βάση του τηγανιού για περίπου 5 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσο-μελί χρώμα. Μετά το γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει καλά. 
  3. Στη συνέχεια στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και επάνω τοποθετείτε τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα προς τα επάνω. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν τα μπουτάκια μέχρι μέσα και να μην έχουν καθόλου ροζ χρώμα στο κέντρο τους. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από με το μέγεθός τους.
  4. Για τη σάλτσα μανιταριών: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα μανιταριών. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια (χωρίς αλάτι-για να καραμελώσουν τα μανιτάρια) για περίπου 3 λ αναποδογυρίζοντάς τα μια φορά. Προσθέτετε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο ψημένο μπέικον και ανακατεύετε.
  5. Μετά ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, 2 πρέζες αλάτι και το ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, ανακατεύετε και μόλις αρχίζουν να παίρνουν βράση μειώνετε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή και το αφήνετε να σιγοβράσει για 2-3 λ περίπου για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να μειωθεί λίγο η σάλτσα. Δοκιμάζετε το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτετε.
  6. Όταν ψηθούν καλά τα μπούτια κοτόπουλου τα μεταφέρετε από το φούρνο στο τηγάνι με τη σάλτσα, με τη πέτσα προς τα επάνω, και με ένα κουτάλι τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα μανιτάρια. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με συνοδευτικό επιλογής σας όπως πατάτες τηγανιτές ή πουρές, με ρύζι πιλάφι ή με ζυμαρικό.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μπέικον και θυμάρι