Κοτόπουλο μπούτι με πατάτες μανιτάρια και γραβιέρα στη λαδόκολλα

Κοτόπουλο μπούτι με πατάτες μανιτάρια και γραβιέρα στη λαδόκολλα

Ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό πιάτο με μπουτάκια κοτόπουλου, πατατούλες, μανιτάρια και γραβιέρα με υπέροχα μυρωδικά, σιγοψημένα στη λαδόκολλα. Μια συνταγή πανεύκολη για αρχάριους, απλή και γρήγορη στη παρασκευή της για να απολαύσετε το απόλυτο πιάτο στο Κυριακάτικο, στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και στο τραπέζι με τους καλεσμένους σου. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό μπούτι κοτόπουλο
  • 440 γρ. πατάτες, χοντροκομμένες
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4
  • 200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.γ. εστραγκόν, ξερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κ.γ. βασιλικό, ξερό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά της συνταγής, δηλ. το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδια, τη γραβιέρα, το βούτυρο, τη μουστάρδα, το εστραγκόν, τη πάπρικα, το βασιλικό και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  2. Στη συνέχεια παίρνετε μια γάστρα απλώνετε μέσα 2 λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, αδειάζετε μέσα το περιεχόμενο του μπολ και διπλώνετε καλά τη λαδόκολλα καλύπτοντας καλά όλα τα υλικά.
  3. Σκεπάζετε τη γάστρα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 3 ώρες. Τα τελευταία 30 λ ψησίματος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, για να πάρει χρυσαφί χρώμα το κοτόπουλο. Σερβίρετε το κοτόπουλό σας με τα λαχανικά του ζεστά και … καλή σας όρεξη!



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο μπούτι με πατάτες μανιτάρια και γραβιέρα στη λαδόκολλα