Κοτόπουλο με πένες σε σάλτσα τυριού μουστάρδας

Κοτόπουλο με πένες σε σάλτσα τυριού μουστάρδας

Κοτόπουλο με πένες σε σάλτσα τυριού, μουστάρδας και ελαφρύ άρωμα λεμονιού. Νόστιμο, ελαφρύ φαγητό για όλη την οικογένεια. Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα, προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό πένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για λάδωμα ζυμαρικού
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ξερό σε μικρά κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος κομμένο σε λωρίδες
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 200 γρ. τυρί μαλακό κρέμα (τύπου Philadelphia)
  • 1 κύβος ζωμός κότας
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 λεμονιού το ξύσμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 2 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ ακόμα.
  3. Ρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το τηγανίζετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές και μισοψηθεί μέχρι μέσα. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Ρίχνετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε και αφήνετε το κρασί να “αναπνεύσει”.
  4. Εν τω μεταξύ όταν είναι έτοιμες οι πένες, κρατάτε 3/4 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε, τις στραγγίζετε, τις λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις διατηρείτε ζεστές μέσα στη κατσαρόλα.
  5. Μεταφέρετε το καυτό νερό που κρατήσατε σε ένα μπολ, προσθέτετε το κύβο κότας και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε να διαλυθεί και αυτό.
  6. Ρίχνετε αμέσως το μείγμα τυριού στο τηγάνι με το κοτόπουλο, χαμηλώνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 3 λ περίπου ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. (Μη το παραβράσετε και σφίξει. Κόψτε στη μέση το μεγαλύτερο κομμάτι κοτόπουλο και αν δεν είναι ροζ, το κοτόπουλο είναι έτοιμο).
  7. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό, ανακατεύετε και το αφαιρείτε από τη φωτιά. Ρίχνετε στη κατσαρόλα με τις πένες τη μοτσαρέλα και τη μισή σάλτσα τυριού και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις πένες σε πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω στρώνετε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη σάλτσα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πένες σε σάλτσα τυριού μουστάρδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.