Κοτόπουλο με πατάτες σε φανταστική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Κοτόπουλο με πατάτες σε φανταστική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με πατατούλες ψημένα στο φούρνο με μια φανταστική σάλτσαμελιού μουστάρδας που θα σας μείνει αξέχαστη. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ), για ένα εξαιρετικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, που αναβαθμίζει ένα απλό φαγητό, το κοτόπουλο με τις πατάτες στο φούρνο, σε άλλο γευστικό επίπεδο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4-5 μπούτια κοτόπουλο (το επάνω μέρος) κατά προτίμηση με το κόκαλο και την πέτσα τους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ½ κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους/κόκκους ή ολικής αλέσεως (όπως η WHOLEGRAIN)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή Dijon
  • 2 κ.σ. νερό
  • 500 γρ. πατάτες μέτριες κομμένες στα 4
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε με την σκόνη σκόρδου και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου για 3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι η πέτσα τους πάρει ένα χρυσό στρώμα και γίνει τραγανό.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο, ανάμεσα στα μπούτια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 1 λ επιπλέον, μέχρι να μυρίσει, και μετά προσθέτετε το μέλι, τις 2 ειδών μουστάρδες και το νερό στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά γύρω από το κοτόπουλο.
  3. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, μεταφέρετε. με τσιμπίδα, το κοτόπουλο σε ένα ταψί, και μέσα στη σάλτσα μελιού ρίχνετε τις πατάτες που έχετε ήδη αλατοπιπερώσει. Ανακατεύτε τη σάλτσα με τις πατάτες και τα αφήνετε να σιβοβράσουν για 2 λ. 
  4. Στη συνέχεια αδειάζετε τις πατάτες με τη σάλτσα μέσα στο ταψί με τα μπούτια κοτόπουλου, τα στρώνετε ομοιόμορφα, προσθέτετε και 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κότας και ψήνετε το φαγητό σας στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και μαλακώσουν οι πατάτες. 
  5. Αν χρειαστεί, κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε τμηματικά λίγο επιπλέον ζεστό νερό. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, τυρί φέτα και ζεστό ψωμί. Καλή σας απόλαυση!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πατάτες σε φανταστική σάλτσα μελιού μουστάρδας