Κοτόπουλο με νιόκι και σπανάκι σε σκορδάτη σάλτσα

Κοτόπουλο με νιόκι και σπανάκι σε σκορδάτη σάλτσα

Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με μαλακά νιόκι και σπανάκι σε μια πλούσια σε γεύση σάλτσα σκόρδου! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο και νοστιμότερο να μαγειρέψετε για το Κυριακάτικο και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι; Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό πιάτο που να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε στην κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία (500 γρ.) νιόκι πατάτας
  • 650 γρ. μπούτια κοτόπουλο φιλέτο (χωρίς κόκκαλο και δέρμα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. αποξηραμένα μυρωδικά όπως θυμάρι, ρίγανη, ματζουράνα, βασιλικός
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού (240 ml) ζωμός κότας
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 4 φλ. τσαγιού σπανάκι baby
  • μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος, παρμεζάνα τριμμένη και προαιρετικά νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κοχλαστό αλατισμένο νερό βάζετε τα νιόκι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε να άκρη. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσουν ετοιμάζετε το κοτόπουλο.
  2. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου απ” όλες τις πλευρές και τα τα πασπαλίζετε με την πάπρικα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά τις 2 κ.σ. από το βούτυρο μαζί με τις 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
  3. Όταν ζεσταθούν καλά βάζετε το μπούτια στο τηγάνι, σε μια στρώση και τα μαγειρεύετε για περίπου 5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν μέχρι μέσα. Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα μεταφέρετε σε πιάτο και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε το σκόρδο και τα αποξηραμένα μυρωδικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον να βγει το άρωμά τους.
  5. Προσθέτετε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 2 λ και μετά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την μοτσαρέλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1-2 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν και πήξει ελαφρώς η σάλτα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  6. Βάζετε στη σάλτσα το βρασμένο νιόκι και το σπανάκι και τα αφήνετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι περίπου για 1-2 λ. Τέλος ξαναβάζετε τα ψημένα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και αμέσως μετά αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  7. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, με τριμμένη παρμεζάνα και προαιρετικά με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Απολαύστε το!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με νιόκι και σπανάκι σε σκορδάτη σάλτσα