Κοτόπουλο με μελιτζάνες κολοκύθια και πατάτες στο φούρνο

Κοτόπουλο με μελιτζάνες κολοκύθια και πατάτες στο φούρνο

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές και πατατούλες στο φούρνο. Ένα εξαιρετικά νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό φαγητό, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα πιάτο όπου θα συνδυάζετε δύο αγαπημένα φαγητά σε ένα, το κοτόπουλο και το μπριάμ και σίγουρα θα τα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου, περίπου 250 γρ. το ένα 
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας (1 δόση, βλέπε συνταγή εδώ)
  • 300 γρ. πατάτες μέτριες, κομμένες σε φέτες
  • 400 γρ. κολοκύθια, κομμένα κάθετα στη μέση και μετά σε μεγάλα κομμάτια
  • 600 γρ μελιτζάνες, κομμένες κυδωνάτες
  • 150 γρ. πιπερές πράσινες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδια (2 μέτρια κρεμμύδια), κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκες χωρίς φλούδες και σπόρια, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού και προαιρετικά λίγα φύλλα μαντζουράνας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας με 2 αλλαγές από τις οδηγίες που προτείνονται στην εκτέλεση της συνταγής της. Πρώτον τα ντοματάκια κονκασέ θα τα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ και δεύτερον από την ώρα που θα έχετε βάλει όλα τα υλικά στη κατσαρόλα και θα έλθουν σε σημείο βρασμού θα βράσετε τη σάλτσα σας μόνο για 3-4 λ και θα την αποσύρετε από τη φωτιά. 
  2. Αλατίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και το λαδώνετε ελαφρώς στην επιφάνεια της πέτσας του. Κόβετε όλα τα λαχανικά, τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί με μέγεθος τέτοιο ώστε τα λαχανικά σας να είναι απλωτά σε μια μόνο στρώση και όχι στριμωγμένα.
  3. Τα αλατοπιπερώνετε με προσοχή, αφού πρώτα δοκιμάσετε το αλάτι στη σάλτσα σας, τα ανακατεύετε με τα χέρια σας, τα απλώνετε σε μια στρώση στο ταψί και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. 
  4. Προσθέτετε στο ταψί και τα μπούτια κοτόπουλου, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα μαγειρεύετε στους 160 βαθμούς για 30 λ περίπου. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  5. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Πασπαλίζετε το φαγητό σας με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και, προαιρετικά, τα φύλλα μαντζουράνας και το σερβίρετε. 

Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μελιτζάνες κολοκύθια και πατάτες στο φούρνο