Κοτόπουλο με μαρούλι και φινόκιο

Κοτόπουλο με μαρούλι και φινόκιο

Μπουτάκια κοτόπουλου με φινόκιο, μαρούλια, κρεμμυδάκια και άνηθο. Ένα πεντανόστιμο, υγιεινό, χορταστικό και μοσχοβολιστό πιάτο για το οικογενειακό καθημερινό, Κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι σας. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσετε. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
  • 2 μαρούλια καλά πλυμένα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές προς μέτριες φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 λεμονιών το χυμό και το ξύσμα
  • 2 αυγά, χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το φινόκιο, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λ. Ρίχνετε σταδιακά τα μαρούλια ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να “μαραθούν” και μειωθεί ο όγκος τους. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μισό άνηθο λίγο από το χυμό και όλο το ξύσμα λεμονιού και ελάχιστο νεράκι.
  3. Όταν χάσουν τον όγκο τους τα μαρούλια, τα αφήνετε να βράσουν για 5 λ στο ζουμί τους και μετά ξαναβάζετε μέσα μπουτάκια. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 15 λ περίπου ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το φαγητό και να μείνει με 1½ περίπου φλιτζάνι ζουμί. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. 
  4. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και ανακατεύετε με σύρμα να ενσωματωθούν. Μετά προσθέτετε το μείγμα λεμονιού και σταδιακά, λίγο τη φορά, 1 κουτάλα ζουμί από το φαγητό ανακατεύοντας διαρκώς με απαλές κινήσεις να ενσωματώνετε μετά από κάθε προσθήκη. Αν το φαγητό σας έχει πολλά υγρά ρίχνετε περισσότερο κορν φλάουρ. 
  5. Ρίχνετε το αυγολέμονο μέσα στη κατσαρόλα κουνώντας τη καλά με κυκλικές κινήσεις ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο και την αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το φαγητό σας να σταθεί για 10 λ τουλάχιστον και μετά το σερβίρετε. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μαρούλι και φινόκιο