Κοτόπουλο με λεμονάτο αρακά και πατάτες

Κοτόπουλο με λεμονάτο αρακά και πατάτες

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με λεμονάτο αρακά και πατατούλες. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο, χορταστικό και υγιεινό για να το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο, τεμαχισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα ανάλογα με το μέγεθός τους
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δυόσμο, αποξηραμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλ. τσαγιού κρασί λευκό, ξηρό
  • ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 φλ. τσαγιού αρακά, κατεψυγμένο, αποψυγμένο
  • 1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα με καπάκι (κατά προτίμηση που να μπαίνει και στο φούρνο), ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 10-12 λ περίπου, γυρίζοντάς τα απ” όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το σοταρισμένο κοτόπουλο και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Στην ίδια ζεστή κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες, τη ρίγανη, το θυμάρι και το δυόσμο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 8 περίπου λ μέχρι να ξεροψηθούν οι πατάτες. 
  3. Ρίχνετε το σκόρδο, σοτάρετε για 1-2 λ και μετά προσθέτετε το βούτυρο, το κρασί, λίγο αλατοπίπερο και το ζωμό κότας και ανακατεύετε. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνετε τον αρακά, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 4-5 λ.
  4. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα και βάζετε τη κατσαρόλα σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο. Αν η κατσαρόλα σας δεν μπαίνει στο φούρνο μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψάκι, προσθέτετε το σοταρισμένο κοτόπουλο και το ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λ περίπου.
  5. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό ή ζωμό κότας. Σερβίρετε αμέσως ζεστό το φαγητό σας, γαρνιρισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα. Καλή σας όρεξη!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με λεμονάτο αρακά και πατάτες