Κοτόπουλο με λαχανικά στο τηγάνι

Κοτόπουλο με λαχανικά στο τηγάνι

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με λαχανικά για να το απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και να εντυπωσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν με την εκπληκτική γεύση του. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ), για να γευτείτε ένα υπέροχο ορεκτικό ή γεύμα, εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, με χαμηλούς υδατάνθρακες που το καθιστά και υγιεινό εκτός από νόστιμο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε κύβους 2,5 εκ.
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 1 μικρό κουνουπίδι, μόνο οι “φλορέτες” του κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού (120 ml) ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. καρύκευμα “Cajun Seasoning” [*]
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς “τσίλι” (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σας σύμφωνα με της οδηγίες της συνταγής. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις μπουκιές κοτόπουλου, τις αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τη 1 κ.σ. από το καρύκευμα cajun και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις καρυκευμένες μπουκιές κοτόπουλου για 5-7 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν μέχρι το κέντρο τους (ανάλογα με το μέγεθός τους). Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι (αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο) και το σοτάρετε για 2 λ. Μετά προσθέτετε το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά, πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι και με το υπόλοιπο καρύκευμα Cajun και συνεχίζετε το σοτάρισμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Μετά προσθέτετε το περισσότερο από το ζωμό κότας και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και σωθεί το υγρό. Τέλος ρίχνετε τις μπουκίτσες κοτόπουλο πάλι στο τηγάνι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατεύετε και μόλις σωθούν τα υγρά και μείνουν με το λαδάκι τους. [**]
  5. Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά, το πασπαλίζετε (προαιρετικά) με τσίλι, το γαρνίρετε με τον φρέσκο μαϊντανό και το σερβίρετε ζεστό. Καλή σας απόλαυση!

[*] To καρύκευμα “Cajun seasoning” θα το βρείτε στα μπαχαράδικα ή σε καταστήματα Delicatesen. Μπορείτε φυσικά να προμηθευτείτε οποιοδήποτε μείγμα για καρύκευμα κοτόπουλου από το σούπερ μάρκετ αλλά αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό τότε αναμίξτε (στις ποσότητες που προτιμάτε από κάθε υλικό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) τα εξής: Πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή), αλάτι, σκόνη σκόρδου, μαύρο και λευκό πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού, 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη, κόκκινο πιπέρι και 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι.

[**] Η ποσότητα από το ζωμό κοτόπουλο θα ρίξετε στο φαγητό εξαρτάται από το πόσο βρασμένα θέλετε τα λαχανικά σας. Αν τα προτιμάτε τραγανά θα βάλετε μόνο 1/4 φλ. μαζί με το κοτόπουλο και θα ανακατέψετε μέχρι να σωθεί. Αν τα θέλετε πιο βρασμένα θα βάλετε περισσότερο ζωμό για να βράσετε τα λαχανικά και ελάχιστο για να τα αναμίξετε μαζί με το κοτόπουλο το οποίο θα είναι ήδη ψημένο.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με λαχανικά στο τηγάνι