Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο και σάλτσα Ranch Sauce

Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο και σάλτσα Ranch Sauce

Υπέροχες χρυσές, τραγανές μπουκίτσες κοτόπουλου με κρούστα μουστάρδας και παρμεζάνας  ψημένες στο φούρνο με δροσερή σάλτσα Ranch Sauce. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε σαν σνακ ή ορεκτικό ή για ένα ελαφρύ δείπνο με σαλάτα ακόμα και ένα πλήρες γεύμα με πατάτες τηγανιτές. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 3 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι + 1 κ.γ. πιπέρι
  • 560 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από στήθος ή μπούτι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή ψιλοθρυμματισμένο στο multi ψωμί 3-4 ημερών
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλο-τριμμένη παρμεζάνα 
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη σάλτσα “ντιπ” Ranch Sauce:
  • 65 ml γάλα + 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 2/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα light
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 1/2 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο 
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (ή μαϊντανό)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί πάνω στο οποίο στερεώνετε μια σχάρα. Αλείφετε τη σχάρα καλά με ελαιόλαδο και αφήνετε το ταψί με την σχάρα επάνω στην άκρη. 
  2.  Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάτε αρκετά με σύρμα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κομμάτια ή λωρίδες πάχους 1,5 εκ. περίπου, προσπαθώντας να τις κόψετε στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο. 
  3. Ρίχνετε τα κομματάκια ή τις λωρίδες κοτόπουλο στο μπολ με το μείγμα μουστάρδας και τα ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν καλά με το μείγμα απ” όλες τις πλευρές. Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη φρυγανιά με τη τριμμένη παρμεζάνα, προσθέτετε και τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να αναμιχθούν.
  4. Παίρνετε ένα κομμάτι κοτόπουλου τη φορά από το μπολ με το μείγμα μουστάρδας, το βυθίζετε στο μπολ με το μείγμα φρυγανιάς, το γυρίζετε να καλυφθεί καλά, απ” όλες τις πλευρές, με το μείγμα φρυγανιάς και το πιέζετε με τα χέρια σας για να “σταθεί” το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο. Το τοποθετείτε πάνω στη σχάρα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου. 
  5. Τα ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15-20 λ περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Μην τα παραψήσετε γιατί θα χάσουν τους χυμούς τους και θα σκληρύνουν. 
  6. Για τη σάλτσα “ντιπ” Ranch Sauce: Καλά είναι τη σάλτσα να τη κάνετε από το πρωί για να την απολαύσετε κρύα από το ψυγείο. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε καλά το γάλα με το γιαούρτι και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακατεύτε πολύ καλά να αναμιχθούν πλήρως. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει η σάλτσα σας μέχρι να τη σερβίρετε. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο και σάλτσα Ranch Sauce

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.