Κοτόπουλο κοκκινιστό με κόκκινα φασόλια και πιπεριές

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κόκκινα φασόλια και πιπεριές

Κοτόπουλο με κόκκινα φασόλια και πιπεριές σε κόκκινη σάλτσα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια στο καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. καπνιστό μπέικον άπαχο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μικρά στήθη κοτόπουλου, μονά, χωρίς πέτσα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές σε κύβους 1 1/2- 2 εκ.
  • 2 κ.σ. φρέσκια ματζουράνα ή ½ κ.σ. αποξηραμένη
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 400 γρ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα ή έτοιμα κονσέρβας στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 150 ml ζωμό κότας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το μπέικον, χωρίς λιπαντική ουσία, για 2-3 λ μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφαιρείτε από το τηγάνι σε πιάτο και προσθέτετε στο τηγάνι, που έχει ήδη τους ζωμούς του μπέικον, τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Μόλις ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο βάζετε τα στήθη κοτόπουλο στο τηγάνι και το σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λ ακόμα.
  3. Ξαναρίχνετε το μπέικον στο τηγάνι, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής (ματζουράνα, κονκασέ ντοματάκια, πελτέ, ζάχαρη, φασόλια, το ζωμό κότας, αλατοπίπερο), σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε το φαγητό για 40-45 λ 

www.diabetes.org.uk



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με κόκκινα φασόλια και πιπεριές