Κοτόπουλο με φασολάκια και πατάτες

Κοτόπουλο με φασολάκια και πατάτες

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μαγειρεμένο με φασολάκια, πατατούλες, καρότο, μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση του και φρέσκια ντομάτα, όταν είναι στην εποχή της, ή τριμμένη ντομάτα κονσέρβας! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο, πιο νόστιμο και πιο υγιεινό για το καθημερινό τραπέζι σας. Μια συνταγή του Λευτ. Λαζάρου που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα
  • 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3-4 εκ.
  • 300 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 200 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μέτρια καρέ
  • 700 γρ. ντομάτα τριμμένη, φρέσκια στην εποχή της ή κονσέρβας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 100 ml  λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 80 γρ. μουστάρδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τις πατάτες, το καρότο και την πιπεριά για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε την ντομάτα, την ζάχαρη, την μουστάρδα, τα φασολάκια, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. 
  2. Μετά σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί για 2-3 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε νερό, τόσο που να σκεπάζει τα υλικά και τα μαγειρεύετε για 30 λ να μισομαλακώσουν.
  3. Μετά τα 30 λ προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λ ή μέχρι να μαγειρευτεί μέχρι μέσα. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο και δέσει η σάλτσα του το πασπαλίζετε με τον δυόσμο και το αποσύρετε από τη φωτιά. Απολαύσετε το ζεστό με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με φασολάκια και πατάτες