Κοτόπουλο με φασολάκια και πατάτες
Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μαγειρεμένο με φασολάκια, πατατούλες, καρότο, μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση του και φρέσκια ντομάτα, όταν είναι στην εποχή της, ή τριμμένη ντομάτα κονσέρβας! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο, πιο νόστιμο και πιο υγιεινό για το καθημερινό τραπέζι σας. Μια συνταγή του Λευτ. Λαζάρου που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3-4 εκ.
- 300 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 500 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 200 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μέτρια καρέ
- 700 γρ. ντομάτα τριμμένη, φρέσκια στην εποχή της ή κονσέρβας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
- 80 γρ. μουστάρδα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τις πατάτες, το καρότο και την πιπεριά για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε την ντομάτα, την ζάχαρη, την μουστάρδα, τα φασολάκια, αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
- Μετά σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί για 2-3 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε νερό, τόσο που να σκεπάζει τα υλικά και τα μαγειρεύετε για 30 λ να μισομαλακώσουν.
- Μετά τα 30 λ προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λ ή μέχρι να μαγειρευτεί μέχρι μέσα. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο και δέσει η σάλτσα του το πασπαλίζετε με τον δυόσμο και το αποσύρετε από τη φωτιά. Απολαύσετε το ζεστό με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
21/04/2024
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με φασολάκια και πατάτες
Tags: κατσαρόλας κοτόπουλο κυρίως πιάτα λαδερά συνταγές Φασολάκια φιλέτο μπούτι κοτόπουλου