Κοτόπουλο με χυλοπιτάκι και μυζήθρα στη κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπιτάκι και μυζήθρα στη κατσαρόλα

Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με μικρό χυλοπιτάκι και μπόλικη τριμμένη μυζήθρα. Σκέφτεστε κάτι νοστιμότερο να μαγειρέψετε σήμερα;; Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα υγιεινό, οικονομικό, χορταστικό και προπάντων πεντανόστιμο ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Ένα μαμαδίστικο φαγητό που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί και να αρνηθεί τη γεύση της μνήμης του απλού, καλού σπιτικού φαγητού. Στη συγκεκριμένη συνταγή όλη τη διαφορά τη κάνει το άρωμα της ματζουράνας (γύρω στα 6 φυλλαράκια) αν έχετε τη τύχη να σας βρίσκεται σε γλαστράκι.

Υλικά για 2 μερίδες

Υλικά συνταγής

  • 4 μπουτάκια (μηροί) κοτόπουλου ή 2 ολόκληρα μπούτια (μπούτι + μηρός κομμένα στα 2) 
  • ¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • 1,5 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 7-8 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη 
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 μέτρια ξυλάκια κανέλας (προαιρετικά)
  • 7-8 φρέσκα φυλλαράκια ματζουράνας (ή ρίγανη τριμμένη)
  • 300 γρ. χυλοπιτάκι ψιλό
  • αλάτι πιπέρι
  • τριμμένη ξερή μυζήθρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε, σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια με το μπαχάρι και την κανέλα μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας απαλά για ½ λ.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ντομάτα και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ματζουράνα και 1 ποτήρι ζεστό νερό (ή ζωμό κότας) στο οποίο έχετε ήδη διαλύσει το πελτέ. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε τα μπουτάκια να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Φροντίζετε να προσθέσετε επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος προκειμένου πριν ρίξετε το χυλοπιτάκι να έχει αρκετό ζουμί η κατσαρόλα για να μαγειρευτεί καλά. Προσθέτετε το χυλοπιτάκι και το βράζετε για 10-12 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας πασπαλισμένο με μαύρο πιπέρι και τριμμένη μυζήθρα. 
  4. Σημείωση: Το μυστικό είναι να κατεβάσετε το φαγητό όταν έχει ακόμη ζουμάκι και μοιάζει λίγο σαν πηχτή σούπα. Μέχρι να φτάσει στο τραπέζι θα είναι χυλωμένο όσο πρέπει, γιατί και αφού κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, το χυλοπιτάκι συνεχίζει να ρουφάει τα υγρά της σάλτσας.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με χυλοπιτάκι και μυζήθρα στη κατσαρόλα