Κοτόπουλο με ασιατικές γεύσεις και ζεστή σαλάτα κολοκύθας

Κοτόπουλο με ασιατικές γεύσεις και ζεστή σαλάτα κολοκύθας

Μια Ασιατική συνταγή για ένα πάντα ευπρόσδεκτο και αγαπημένο πιάτο. Κοτόπουλο με Ασιατικές γεύσεις και ζεστή σαλάτα κολοκύθας σιγοψημένο στο φούρνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κ.γ. γλυκάνισο 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. σπόρους μάραθου
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς 
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 4 μπούτια κοτόπουλου μεγάλα, 350 γρ. το ένα περίπου 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για λάδωμα ταψιού
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 σκόρδο ολόκληρο, χωρισμένο σε ολόκληρες, αξεφλούδιστες σκελίδες
  • 130 ml ζωμό κότας 
  • αλάτι πιπέρι
  • 800 γρ. κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε κύβους 3 εκ. (*)
  • 80 γρ. μικρά φύλλα ρόκας 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα γουδί βάζετε το γλυκάνισο, τη κανέλα, το γαρίφαλο, τους σπόρους μάραθου και τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν σε σκόνη. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βαζάκι μαζί με τη σόγια σος και το ανακινείτε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  2. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί. Αλείφετε από την επάνω πλευρά τα μπουτάκια με το μισό μείγμα μπαχαρικών-σόγια σος. Προσθέτετε στο ταψί τα ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, τις σκελίδες σκόρδου αξεφλούδιστες και το ζωμό κότας.
  3. Καλύπτετε το ταψί περιμετρικά, πολύ σφιχτά, με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 ώρες γυρίζοντάς το περιστασιακά και από τις 2 πλευρές. Μετά τις 1 1/2 ώρες βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
  4. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και ρίχνετε τα κομμάτια κολοκύθας γύρω από το κοτόπουλο. Αλείφετε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικώv-σόγια σος και περιχύνετε τα κομμάτια κολοκύθας με το ζωμό του κοτόπουλου. 
  5. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο, ξεσκέπαστο, και ψήνετε για 20-30 λ ακόμα ή μέχρι να ψηθεί και μαλακώσουν οι κύβοι κολοκύθας και πάρει ένα χρυσο-καφέ χρώμα το κοτόπουλο. Ραντίζετε στο μέσο του χρόνου ψησίματος το κοτόπουλο και τη κολοκύθα με τους ζωμούς τους. Όταν είναι έτοιμο αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και το αφήνετε 5 λ να “σταθεί”.
  6. Στρώνετε σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος τη ρόκα, την αλατίζετε, από πάνω το κρεμμύδια, τα σκόρδα και τη κολοκύθα και τέλος το κοτόπουλο. Περιχύνετε το φαγητό με τους χυμούς του ταψιού και σερβίρετε αμέσως. 

taste.com.au

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με ασιατικές γεύσεις και ζεστή σαλάτα κολοκύθας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.