Κοτόπουλο με αχιβάδες σε σάλτσα ντομάτας με μοτσαρέλα

Κοτόπουλο με αχιβάδες σε σάλτσα ντομάτας με μοτσαρέλα

Πεντανόστιμο, τρυφερό στήθος κοτόπουλο και ζυμαρικό σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, με μερικά μπαχαρικά και αρωματικά όλα βουτηγμένα σε τυρί μοτσαρέλα ψημένα στο φούρνο. Μια απλή συνταγή (από εδώ) για ένα νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο, με απλά υλικά πανεύκολο στην παρασκευή του, που όταν το δοκιμάσετε να είστε σίγουροι ότι θα προστεθεί στην εβδομαδιαία επιλογή του γεύματός σας. Δοκιμάστε το! 

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία (500 γρ.) ζυμαρικό αχιβάδες 
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 2,5 εκ.
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης καυτερής πιπεριάς
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 συσκευασίες (400 γρ. η μια) ντοματάκια ολόκληρα, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάσταση 23×33 εκ.
  2. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσουν το ζυμαρικό σας βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τις σοτάρετε στο ζεστό λάδι, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 2-3 λ ή μέχρι να “ασπρίσουν” απ” όλες τις πλευρές. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε για 3-5 λ να μαλακώσει και γίνει διάφανο και μετά ρίχνετε και το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο 1/2 λ. Προσθέτετε αλάτι αν απαιτείται, την ρίγανη, τον βασιλικό, τις νιφάδες πιπεριού, τον ζωμό κοτόπουλου.
  4. Τα αφήνετε να πάρουν βράση, ξύνοντας τα “καφέ” κομμάτια που ίσως έχουν μείνει στη βάση του σκεύους σας, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τους χυμούς τους από την κονσέρβα, ανακατεύετε και σιγοβράζετε τη σάλτσα σας για περίπου 5 λ. 
  5. Στη συνέχεια ρίχνετε την έτοιμη σάλτσα σας με το κοτόπουλο μέσα στο σκεύος με τα στραγγισμένα κοχύλια, προσθέτετε και το 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα και τα ανακατεύετε καλά. Από πάνω πασπαλίζετε ομοιόμορφα το υπόλοιπο 1 φλ. τριμμένης μοτσαρέλας και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 15-18 λ ή μέχρι να λιώσει τελείως η μοτσαρέλα.

Tip: Προτείνουμε τα μικρά ζυμαρικά αχιβάδα ή και κοχυλάκι διότι το σχήμα τους είναι ιδανικό για να “φωλιάσει” μέσα μια γενναία ποσότητα σάλτσας με το τυρί και να δημιουργηθούν μικρές, εκρηκτικές μπουκιές απόλαυσης! 

Σημείωση: Η συγκεκριμμένη συνταγή είναι ιδανική για να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα σας, αν επιθυμείτε, και λαχανικά όπως μανιτάρια, πιπεριές κ.λ.π. καθώς και να προσθέσετε και μπαχαρικά επιλογής σας.

Αν σας περισσέψει φαγητό μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο, μέσα σε αεροστεγές τάπερ για 3-5 ημέρες, απλά βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει πολύ καλά πριν το κλείσετε στο τάπερ για να το βάλετε στο ψυγείο. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με αχιβάδες σε σάλτσα ντομάτας με μοτσαρέλα