Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα μανιτάρια και γραβιέρα

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα μανιτάρια και γραβιέρα

Πεντανόστιμο μαριναρισμένο κοτόπουλο με μουστάρδα, μανιτάρια και γραβιέρα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή, για ένα νόστιμο και γρήγορο γεύμα σερβιρισμένο με τηγανιτές πατατούλες ή ένα γρήγορο μεζέ για το κρασάκι ή τη μπυρίτσα σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 2 ή στα 3
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
  • 250 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 250 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • Για τη μαρινάδα
  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Κόβετε το κοτόπουλο σε μέτριες μπουκίτσες και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύετε να καλυφθεί πλήρως το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του, σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1½ ώρα.
  2. Για το πιάτο: Μετά τη 1½ ώρα μαριναρίσματος, ζεσταίνετε καλά σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα του, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λ επιπλέον.
  3. Τέλος ρίχνετε το ζωμό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε απαλά να διαλυθεί η μουστάρδα και μαγειρεύετε για 20 λ. 3-4 λ πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε και τη γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με πατάτες τηγανιτές για κυρίως πιάτο ή ως έχει για μεζέ ή ορεκτικό.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα μανιτάρια και γραβιέρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.